≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

GTA VI i problemi sa hakerima: Tinejdžer ucenjivao Rockstar Games

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tinejdžer, međutim, nije izbirljiv kada su u pitanju njegove mete

  • 0
GTA VI Foto: Rockstar

U svetu video igara, ništa ne privlači veću pažnju od vesti o novom izdanju Grand Theft Auto serijala. Ali, pretnje o potencijalnom otkrivanju koda za novu igru, Grand Theft Auto VI, stvorile su pravu dramu. Prema izveštajima medija, poruka sa pretnjama stigla je svim zaposlenima u Rockstar Games, kompaniji iza popularne franšize.

Arion Kurtaj, tinejdžer i član hakerske grupe Lapsus$, stoji iza ovih pretnji, a sada je optužen za brojne zločine, uključujući tri slučaja ucene i dva slučaja prevare, kao i šest optužbi prema britanskim zakonima o zloupotrebi računara.

Kurtaj, međutim, nije izbirljiv kada su u pitanju njegove mete. Pored Rockstar Games, u njegovom fokusu našle su se i druge kompanije kao što su Revolut, Uber i Nvidia. Optužen je i za ucenjivanje britanskog provajdera internet usluga BT Group, od koga je zahtevao astronomski iznos od 4 miliona dolara. Zbog svega ovoga, Kurtaj je proglašen mentalno nesposobnim za suđenje.

Rockstar je prošle godine bio žrtva hakerskog napada, kada su se na internetu pronašli snimci iz ove dugoočekivane igre. Uprkos tome što je Rockstar brzo "očistio" internet, snimci ekrana i kraći gejmplej proširili su se društvenim mrežama kao šumski požar.

Dok čekamo da saznamo kada će Grand Theft Auto VI biti objavljen, suđenje Kurtaju će pokrenuti važna pitanja o hakerskim napadima, bez obzira na to što porota neće doneti presudu o krivici ili nevinosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA