≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tajne cifre: Koliko Microsoft zaista plaća da se velike igre pojave na Game Pass servisu?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Procureli dokumenti kompanije Microsoft otkrivaju cenovne projekcije za uključivanje vrhunskih video igara na Game Pass servis, sa ciframa koje sežu i do 300 miliona dolara po igri

  • 0
Star Wars Jedi Survivor Foto: EA/Respawn Entertainment

Microsoftovi interni dokumenti koji su nedavno procureli otkrivaju značajne finansijske zahteve za postavljanje AAA igara na njihov Game Pass servis istog dana kada se one i puštaju u prodaju. U mejlu od 16. maja, Sara Bond, potpredsednica korporativnih poslova u Xbox diviziji, izložila je 18 potencijalnih igara za Game Pass, navodeći i očekivane troškove za njihovo postavljanje.

Među procenama koje su privukle pažnju jeste informacija da bi uključivanje Ubisoftove igre Assassin's Creed Rift, kasnije preimenovane u Assassin's Creed Mirage, koštalo oko 100 miliona dolara. Bond je ovu opciju označila kao jedan od najisplativijih pravaca za Microsoft, iako je igra odložena za oktobar i neće biti deo Game Pass ponude.

Iznenađujuće, za Electronic Arts-ovu igru Star Wars Jedi Survivor, projekcija je bila čak 300 miliona dolara. Iako bi igra bila "krunski dragulj" servisa, Bond je zaključila da takva investicija "ne bi bila dobra" s obzirom na očekivani povrat na investiciju.

Dodatno, Microsoft je procenio da bi uvođenje Baldur's Gate 3 u Game Pass koštalo 5 miliona dolara. Ova igra je ranije bila planirana kao naslov za Google-ovu Stadia platformu koja je u međuvremenu ugašena.

Za kontinuirano održavanje igre Grand Theft Auto V na Game Passu, kompanija je procenila mesečni trošak na između 12 i 15 miliona dolara. Ovaj naslov je dodat Game Pass servisu u julu 2023. godine, ali konkretni uslovi ugovora nisu otkriveni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA