Apple i Stiven Spilberg počinju saradnju: Zajedno imaju samo jedan cilj!

Apple planira da potroši oko milijardu dolara na pravljenje originalnog TV programa tokom naredne godine

  • 0

Američka tehnološka kompanija Apple udružuje se sa nagrađivanim režiserom Stivenom Spilbergom, s namerom da proširi svoju delatnost i zakorači u svet produkcije televizijskog programa.

Ovo je najprodavaniji pametni telefon ove godine!

Proizvođač iPhone-a vraća u život Spilbergovu antologijsku seriju "Neverovatne priče" (Amazing Stories) koja je emitovana pre tri decenije, u pokušaju da pokrene onlajn pretplatnički servis kojim će konkurisati digitalnim mrežama koje vode Netflix, Amazon, Hulu i HBO, izveštava agencija AP.

- Srećni smo zbog važne uloge koju imamo u Apple-ovoj investiciji na pravljenju ovog programa i ne možemo da zamislimo ništa bolje od Apple-ovog ekskluzivnog prava na franšizu Spilbergovih ''Neverovatnih priča - navela je predsednica tv mreže NBC Entertejment Dženifer Salke u saopštenju.

NBC Entertainment će na seriji raditi sa Spilbergovom televizijom Amblin.

Apple planira da potroši oko milijardu dolara na pravljenje originalnog TV programa tokom naredne godine, u nastojanju da poveća prihode svog brzorastućeg sektora usluga.

Iz Apple-a su odbili da komentarišu ugovor. "Wall Street Journal" je prvi objavio da je Apple obezbedio prava na "Neverovatne priče".

Serija emitovana na NBC-ju od 1985. do 1987. godine, osvojila je pet Emi nagrada za neobičan miks naučnofantastičnih i horor epizoda, mada nikada nije bila veliki hit na rejting listama, dodaje američka novinska agencija.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA