Windows 10 dobija novu moćnu opciju: Rešiće nas muka kada imamo gomilu otvorenih programa (VIDEO)

Novu opciju Microsoft trenutno testira kod određenog broja Insider korisnika

  • 1

Kompanija Microsoft je najavila novu opciju za Windows 10 pod nzivom "Sets". U pitanju je mogućnost da aplikacije koje koristimo organizujemo u tabove, slično kao što je to urađeno u internet pretraživačima.

Ako još uvek niste uzeli besplatan Windows 10, ostalo vam je još malo vremena da to uradite!

Korisnicima će na ovaj način biti omogućeno grupisanje aplikacija na kojima rade u sklopu jednog projekta, kako bi lakše organizovali svoju radnu površinu, a kroz njih će moći da se kreću navigacijom poput one u karticama (tabovima) internet pretraživača.

Kako bi dobili kvalitetnu povratnu informaciju i dalje razvijali (ili ne) ovu mogućnost, Sets će biti plasiran samo prema određenom broju Insidera, a onda će se njihova povratna informacija upoređivati s ostalima koji tu opciju nemaju. Podelom korisnika na kontrolnu i testnu grupu Microsoft će dobiti bolje rezultate ispitivanja zadovoljstva, i na kraju prema tome odlučiti hoće li Sets u daljji razvoj i implementaciju ili ne.

Bitno je napomenuti da u tabovima, barem za sada, neće biti moguće organizovati sve aplikacije pokrenute unutar Windowsa 10, već samo one posebno izrađene za ovaj OS, na Universal Windows Platformi (UWP).

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasha Melburn

    2. decembar 2017 | 13:56

    gluposti, Linux ima multiple desktop godinama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA