≫ 

Pogledajte kakvu štetu pravite bateriji kada telefon punite noću

Iako nam san puni baterije, to isto ne važi i za telefon

  • 4

Telo nam se odmara tokom noći u puni energiju za naredni dan, pa je sasvim normalno da isti tretman ima i naš smartfon - ili grešimo?

Evo kako da ponovo oživite svoj iPhone ili Android telefon ako se zamrzne, blokira ili neće da se upali

Kada zaspimo i počnemo da sanjamo sve premijum telefone koje bismo želeli da imamo, baterija u telefonu će se napuniti za dva sata do punog kapaciteta.

Ostatak noći, softver će zaustaviti proces punjenja kada baterija stigne do 100 odsto. na ovaj način se sprečava oštećenje baterije usled preteranog punjenja.

Ali to ne sprečava bateriju da generiše toplotu.

Foto: Pixabay.com

Ako držite telefon pod jastukom ili ćebetom, pa čak i futrolom dok se puni, možete da ograničite njenu sposobnost da se napuni do punog kapaciteta.

Primera radi, ako baterija dostigne temperaturu od 40 stepeni Celzijusa svakog dana u godini, onda ćete povratiti samo 65 odsto od njenog kapaciteta kada je napunite na 100 odsto. Što je temperatura viša, to se kapacitet baterije više smanjuje.

Pritom, podaci pokazuju da je za životni vek baterije najbolje da kapacitet varira između 40 i 80 odsto, i samim tim je najbolje puniti je tokom dana, umesto da telefon nekoliko sati bude uključen u stroju tokom noći.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Urs Zimmermann

    3. mart 2018 | 21:39

    Mi zivimo zivot i telefon je tu da sluzi nas a ne mi njega.Jos ako treba da se planira kada,gde i koliko se puni telefon onda najbolje da posvetim zivot telefonu i da mu kupim krevet.

  • Strucnjak

    3. mart 2018 | 23:54

    Punim ga 98%nocu i hvala bogu ferceraa ko lud! Ma jos da mislim kad cu i koliko da ga punim pa nije mala bebaa..! 😅

  • Шоне

    3. mart 2018 | 21:49

    He he ... ja ga punim i danju i noću. Na kablu je non stop ,baš kao i fiksni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA