• 3

Da li biste dali 9 miliona dinara za jednu običnu flopi disketu?

Na disketi se nalazi sistemski softver za Macintosh računare iz 1988. godine, ali to nije razlog tolike cene

  • 3

Disketa sa potpisom jednog od osnivača kompanije Apple Stiva Džobsa ponuđena je na onlajn aukciji, koju je organizovala aukcijska kuća RR Auctions. Pre aukcije bila je procenjena na 7.500 dolara.

Međutim, kako je nadmetanje počelo, i ponude su ubrzo počele da rastu. Zainteresovani su nudili sve više i više, sve dok neimenovani kupac nije ponudio 84.115 dolara, odnosno 8,9 miliona dinara.

Na disketi se nalazi sistemski softver za Macintosh računare iz 1988. godine (Macintosh System Tools 6.0). Ipak, tolika cena najviše je zasluga Džobsovog autograma na njoj, s obzirom na to da ih je on tokom života vrlo retko davao.

Ovo, inače, nije prvi put da autogram Stiva Džobsa postigne toliku cenu. Poster iz dugometražnog crtanog filma "Priča o igračkama" sa njegovim autogramom, u septembru je na aukciji prodat za 30.000, dok je njegova molba za posao iz 1973. godine prodata za čak 174.000 dolara.

Video: Kopija Mona Lize iz 17. veka prodata za 552.500 evra

(Telegraf.rs/ViDi)

Komentari

  • Šone brat

    Posro bi se na nju i zalepio bi na to sve pare sto imam iposlao bi je faci koja je ponudila keš.. tada bi potvrdio sopstveno misljenje o jabuci tj usrana jabuka

  • Snooker

    Dao bii ovo malo zivotaaa

  • Iva

    Kad bi imala milijarde, bi.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima