≫ 

Možda izgleda jezivo, ali zato odlično priča viceve

Možda će vas baš jedan ovakav uskoro sačekati na ulazu u muzej...

  • 1
Arnold, robot

Foto: Screenshot/dailymail

Među brojnim robotima koje je Sajam potrošačke elektronike - CES, u Las Vegasu, ove godine "ugostio", bio je i jedan koji je, na prvi pogled delovao veoma poznato.

Posetioci sajma imali su prilike da se sretnu sa Arnoldom Švarcenegerom, koji je pričao viceve i odgovarao na pitanja prolaznika, kao što su: "Koja je najveća država na svetu?" ili "Šta misliš o ljudima?".

Ruski startap Promobot je svog robota Android Robo-C predstavio kao antropomorfnog kancelarijskog pomoćnika čiji je posao da odgovara na pitanja korisnika. On ima mogućnost povezivanja sa "smart home" uređajima, i može da pomogne ljudima da povežu druge gedžete.

Kompanija predviđa komercijalnu upotrebu svog robota i smatra da bi on odlično obavljao posao u hotelu kao recepcioner, koji bi mogao da pomogne gostima da se prijave u hotel i da vrši naplate njihovog boravka. Bio bi dobar i kao radnik u muzeju, koji vam pomaže da se u njemu snađete.

Oleg Kivokurtsen, suosnivač Promobot startapa, je za Daily Mail rekao da njihov robot ne mora da nosi lik Arnolda Švarcenegera i da može da bude napravljen po željama kupca, da ima bilo koju boju kože, lik i facijalne ekspresije.

Tvorci robota imali su i specijalnu porudžbinu iz Indije. Naručilac je tražio robota po liku njegove preminule supruge. I kao da facijalne ekspresije nisu dovoljne, ovaj robot može da ima i karakter koji vama najviše prija.

Konstruktori ove mašine se nadaju da će prodati oko 100 robota do sledeće godine. To neće biti nimalo lak zadatak, budući da jedan košta 25.000 dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA