• 5

Obara dronove k'o "muvopič" muve: Možda nije Teslino, ali je svakako oružje budućnosti

"Pogođeni" dron na pogodak reaguje "kontrolisanim vertikalnim spuštanjem" na mesto gde je pogođen ili se vraća na svoju početnu poziciju

  • 5

Ova puška neobičnog izgleda pokazala se kao veoma dobra u odbrani od različith modela dronova. U pitanju je "uređaj" nazvan DroneGun Tactical, koje na neželjene bespilotne letelice ispaljuje radio talase, umesto bojeve municije.

Puškom rukuje jedan čovek, a njen efektivni domet je do jedne milje, odnosno 1.600 metara, a u nekim situacijama i do 2,5 kilometara.

DroneGun je "jednometna" električna puška, koja radi na baterije, i onome ko njom rukuje, omogućava da "obara" naoružane dronove, a da pri tom ne ugrozi druge modele bespilotnih letelica, kao ni druge objekte u okruženju.

"Pogođeni" dron na pogodak reaguje "kontrolisanim vertikalnim spuštanjem" na mesto gde je pogođen ili se vraća na svoju početnu poziciju (u zavisnosti od načina na koji se njime upravlja). Pogođeni dron, takođe, automatski prekida sa video prenosom prema svom operatoru.

Puška ima mogućnost promene frekvencije dejstva, a u stanju je i da istovremeno ometa više frekvencija, odnosno više dronova, prenosi Tech That Matters.

DroneGun Tactical (January 2019) from DroneShield on Vimeo.

Važno je pomenuti i to da, ne samo što sprečava napad dronova, DroneGun Tactical omogućava i da neprijateljski dronovi kasnije budu korišćeni za ispitivanje tehnologije, budući da ih pogodak ne uništava već samo onesposobljava njihovo dejstvo.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nemirkov

    A ako sevne grom...ovo kao Loga antena... Bzzzzz

  • aaaaaa

    Ovo je Rusija imala četrsprve

  • Predator

    Sledeći korak je plasma top na ramenu predatora pardon vojnika👽

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima