Teorije zavere postaju sve neverovatnije: Ne, grudnjaci nemaju ugrađene čipove kojima se prate žene!

Društvenim mrežama su se proširile glasine da Victoria's Secret ugrađuje posebne čipove u brushaltere, a neki pominju i "oznake za trgovinu seksom"

  • 7
devojka, brushalter Foto: Pixabay

U današnje vreme, kada gotovo sve obavljamo putem interneta, sve je teže razlikovati istinite informacija od "teorija zavera". Takve vesti često se brzo šire internetom i društvenim mrežama, pa nije ni čudo što neki misle da je, ako se o nečemu već toliko priča, to možda zaista i istina.

Jedna od takvih "informacija" tvrdi da Victoria's Secret prati žene koje nose njihov donji veš. Još pre nekoliko meseci, društvenim mrežama su se proširile glasine da ta kompanija ugrađuje posebne čipove u brushaltere i putem njih prati žene koje ih nose.

Neki teoretičari zavere pominju i "oznake za trgovinu seksom", koje se (navodno) nalaze na brushalterima. A, s obzirom na to da se ovakve teorije zavere nezaustavljivo šire mrežama, morala je da reaguju i sama kompanija Victoria's Secret, prenosi Zimo.

Iz te kompanije saopštavaju da u svoje brushaltere ne ugrađuju nikakve misteriozne čipove, već da su ono što se u teorijama zavera spominje kao hardver za praćenje, u stvari RFID oznake koje se očitavaju skenerima.

Njihova upotreba prilično je česta u modnoj industriji, a kompanije ih koriste u interne svrhe - da bi pratile i efikasnije upravljale inventarom robe i magacinima uopšte.

Takođe, sve više modnih brendova ih koristi i u borbi protiv falsifikata, jer se putem RFID oznake odeći i obući može utvrditi poreklo, tj. može da se ustanovi da li je original ili ne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stanovnik Brusa

    31. avgust 2020 | 19:12

    Zato žene ne treba da nose brus...

  • Ana

    31. avgust 2020 | 18:53

    Jmaju imaju, evo sad sam rasčupala moj brus od 200€ iz Viktoria sikreta ima. 😂😂😂

  • 0008034

    31. avgust 2020 | 19:45

    Grudnjaci nemaju ugradjene cipove vec silikonske sise. Svaka sika po jedan cip.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA