≫ 

Surfer Mark Zakerberg testirao vrhunsku tehnologiju za "teranje" ajkula

Zakerberg je snimljen kako izlazi na obalu iz svog "kamuflažnog" glisera nakon surfovanja, a na ruci je nosio narukvicu za odvraćanje ajkula

  • 0
Mark Zakerberg, Mark Zuckerberg Foto: Profimedia/The Mega Agency

Osnivač Facebooka Mark Zakerberg pokazao je, na surfovanju na Havajima, svoju"vrhunsku tehnologiju" koju koristi za detektovanje ajkula i odvraćnje od napada.

Intresovanje medija za Zakerbergovo surfovanje podstakle su nezvanične priče da je internet milijarder, pre nekog vremena, imao "bliski susret" sa tigrastom ajkulom zbog čega je rešio da preduzme dodatne mere bezbednosti.

Zato je počeo da koristi opremu koja odvraća morske predatore od napada na ljude, kao i hidrogliser čija su podvodna krila ofarbana u boje i šare koje odbijaju ajkule. Stručnjaci za podvodni svet tvrde da će ajkule mnogo ređe uočiti zebrine štrafte kada krenu u napad, u odnosu na druge boje.

Zakerberg je snimljen kako izlazi na obalu iz svog "kamuflažnog" glisera nakon surfovanja. Na ruci je nosio i narukvicu za odvraćanje ajkula, kompanije Sharkbanz, koja za njihovo odbijanje koristi magnetnu tehnologiju.

Na Havajima se poslednjih godina dogodilo nekolio napada ajkula na ljude. Uprkos tome, mnogo je veći broj nesrećnih slučaja davljenja, nego stradalih u napadu morskih grabljivica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA