≫ 

Pogledajte lansiranje jedne od najmoćnijih raketa: Falcon Heavy uspešno odleteo u svemir

Raketa je uspešno lansirana u 9:41 po istočnom vremenu (odnosno u 14.41 sat po našem vremenu)

  • 2

SpaceX Elona Maska lansirao je prvu Falcon Heavy misiju nakon više od tri godine. U pitanju je najmoćnija raketa trenutno u funkciji prenosi CNBC.

SpaceX-ova raketa pokreće poverljivu misiju USSF-44 za svemirske snage SAD, što je ujedno i prva operativna misija nacionalne bezbednosti za Falcon Heavy.

Poslednje lansiranje bila je misija Space Test Program-2 (STP-2) u junu 2019. godine, koja je nosila eksperimentalne satelite na demonstracionom letu za Pentagon.

Raketa je uspešno poletela u 9:41 po istočnom vremenu (odnosno u 14.41 sat po našem vremenu) sa lansirne rampe u NASA-inom svemirskom centru Kenedi na Floridi.

Ubrzo nakon toga došlo je do odvajanja dva bustera koji su raketu odneli u svemir, koji su se zatim vratili i sleteli na Zemlju. Ovo je još jedno uspešno testiranje SpaceX-ovih sistema.

Dok je baza Falcon Heavy-ja za višekratnu upotrebu, kompanija je sletela samo bočni par od tri raketna bustera - sa centralnim jezgrom koji se spušta u okean kao što to rade tradicionalne rakete, kako bi ispunila zahteve za visoke performanse koje je postavila američka vlada.

Video: Probali smo Starlink u Srbiji, Maskov sistem za besplatan internet o kojem trenutno svet bruji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    1. novembar 2022 | 19:40

    Хехе, малКо јасније зашто га оптужују да је Русофил...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA