Vreme čitanja: oko 5 min.

Game Changer Montenegro: Tehnološka senzacija na Mediteranu

B. M.

Vreme čitanja: oko 5 min.

Prošle nedelje održan je prvi Game Changer Festival Montenegro powered by Crnogorski Telekom

 • 0
Game Changer Foto: Nebojša Nišić za Game Changer
Game Changer Foto: Nebojša Nišić za Game Changer

Game changer awards Montenegro - ceremony partner IQOS / Philip Morris International

Prošle nedelje održan je prvi Game Changer Festival Montenegro powered by Crnogorski Telekom. Tokom tri festivalska dana postavljeni su temelji najvećem tehnološkom događaju na Mediteranu.

U jedinstvenom ambijentu amfiteatra na vrhu Lovćena, održano je uzbudljivo veče u čast tehnoloških dostignuća i vizionara - dodela prvih Game Changer Montenegro nagrada - ceremony partner Philip Morris International za 2024. godinu!

Game Changer Awards Montenegro 2024. doneo je sjaj i inspiraciju na domaću tehnološku scenu, ističući najprogresivnije tehnološke kompanije i pojedince koji su ključni za promociju novih tehnologija u Crnoj Gori.

U 16 uzbudljivih kategorija, nagrade se dodeljuju kao priznanje za izvrsnost u različitim sektorima tehnološke industrije. Ipak, najveće oduševljenje je bila dodjela glavne nagrade START UP OF THE YEAR za najperspektivniju crnogorsku kompaniju sa globalnim potencijalom.

Ova izuzetna nagrada pripala je kompaniji Archangel Studios, koja stoji iza jednog od najuspešnijih lansiranja video igre - Bleak Faith, a čija su inovativnost i posvećenost inspiracija svima nama! Video igra Bleak Faith Forsaken uskoro će steći globalnu popularnost zahvaljujući izdavaču Sony Interactive Entertainment, koji je odlučio podržati sjajan crnogorski tim, čiju okosnicu čine braća Rade i Mišo Vukčević.

POBEDNICI GAME CHANGER AWARDS MONTENEGRO 2024. U KATEGORIJAMA:

 • NFT SPOTLIGHT AWARD Treasure of Montenegro - NFT - Partner kategorije Havas
 • GAMING RACKET OF THE YEAR 3 Hills - Partner kategorije Kit-Kat
 • STREAMER OF THE YEAR Ilija Gardašević Idžo - Partner kategorije Absolut
 • ECOTECH PROGRESS OF THE YEAR Zelena transformacija Crne Gore - partner kategorija Kotor Cable Car
 • LINKEDIN POWER CREATOR OF THE YEAR Darko Ivanovic - partner kategorije IQOS/kompanija Philip Morris International
 • E-COMMERCE TRANSFORMATION AWARD Crnogor.ski - Montenegro tourist service - partner kategorije CKB Banka
 • WOMAN EQUALITY AWARD Women 4 cyber Montenegro - partner kategorije Turistička organizacija Tivat
 • E.SPORTS GG AWARD Savez elektronskih sportova Crne Gore - partner kategorije Nikšićko pivo
 • FINTECH PROJECT OF THE YEAR Fleka - partner kategorije Game Changer
 • CYBERSECURITY PROJECT OF THE YEAR Logate - partner kategorije Game Changer
 • TRAVEL TECH OF THE YEAR BeBeep - partner kategorije Montenegro Sotheby's International Realty
 • AI & BIG DATA INTEGRATED PROJECT OF THE YEAR Uhura solutions - partner kategorije Idea Crna Gora
 • BLOCKCHAIN SERVICES PROJECT OF THE YEAR Healchain project - partner kategorije Tikveš Winery
 • MEDTECH PROJECT OF THE YEAR Projekat AI Heal - Univerzitet - partner kategorije Game Changer
 • NAUTIC TECH PROJECT OF THE YEAR Water star group - partner kategorije Opština Tivat
 • START-UP OF THE YEAR Bleak Faith - partner kategorije Crnogorski Telekom

Game Changer Awards Montenegro 2024. bili su mnogo više od dodeljivanja nagrada i proslavljanja dostignuća – bili su trenuci inspiracije i razmišljanja o budućnosti tehnologije u Crnoj Gori. Tokom svečane večeri, više od 240 uglednih gostiju uživalo je u ceremoniji koja je završena spektakularnim nastupom Dancing Queen ABBA tribute benda.

Dva posebna razgovora u formi intervjua obeležila su ceremoniju otvaranja.

Bold Talk Tech Innovations with Human in Focus

Game Changer Foto: Nebojša Nišić za Game Changer

Bold Talk sa Stjepanom Udovičićem, generalnim direktorom Crnogorskog Telekoma.

Razgovoru je prethodilo prikazivanje videa Poruka od Elle koji je sve goste ostavio bez daha. Tokom razgovora, Game Changer je otvorio veoma važnu temu: može li tehnologija imati humaniji karakter? Ova inspirativna diskusija je još jednom podsetila na važnost etičkog i humano orijentisanog razvoja tehnologije.

Bold Talk: Transformacija počinje inovacijom

Game Changer Foto: Nebojša Nišić za Game Changer

Bold Talk sa Radmilom Vlačićem, direktorom komercijalnih operacija za tržišta Srbije i Crne Gore u regionu jugoistočne Evrope kompanije Philip Morris International.

Radmilo Vlačić je tokom BOLD TALK razgovora ispričao kako izgleda kompletna transformacija poslovanja u kompaniji Philip Morris International, koja već više od 15 godina radi na istraživanju i razvoju naučno zasnovanih, bezdimnih alternativa koje predstavljaju bolji izbor u poređenju sa nastavkom pušenja cigareta. Vlačić je istakao prilike ali i izazove sa kojima se kompanija susretala od objave da želi da gradi svet bez duvanskog dima, do predstavljanja IQOS-a, uređaja baziranog na tehnologiji zagrevanja a ne sagorevanja duvana koji danas u svetu koristi oko 20,8 miliona punoletnih pušača i dostupan je na 84 tržišta širom sveta.

Ispred Vlade Crne Gore skupu se obratila Državna Sekretarka u Ministarstvu Finansija, gospođa Bojana Bošković, koja je u svom govoru istakla da je Game Changer posvećen promociji inovacija i prepoznavanju izuzetnih talenata iz Crne Gore. Istakla je da festival nije bio samo događaj – to je pokret, vizija i snaga koja nas je povezala u zajedničkom cilju: izgradnji najvećeg tehnološkog događaja na Mediteranu. Dodatno kao cilj festivala bio je da stvori platformu koja će našim inovatorima omogućiti da zasijaju, ne samo u regionu, već i širom sveta.

Gostima se obratio i Predsednik Opštine Tivat, Željko Komnenović, koji je istakao značaj Game Changer festivala za grad Tivat i izrazio nadu da će u godinama koje dolaze postati jedan od najvećih događaja ove vrste u Evropi.

Exhibition / Gaming design & animation

Game Changer Foto: Nebojša Nišić za Game Changer
Game Changer Foto: Nebojša Nišić za Game Changer
Game Changer Foto: Nebojša Nišić za Game Changer

Festival je pratila izložba dizajna i animacije u svetu video igara crnogorskog startup fenomena, kreatora igre Bleak Faith, koja je na gradskoj rivi Pine u Tivtu privukla preko 2.000 građana i gostiju tokom dve večeri. Posetioci su bili oduševljeni kreativnošću i inovacijama koje su predstavljene, a događaj je ostavio dubok utisak na sve prisutne. Ova izložba je potvrdila reputaciju Crne Gore kao rastućeg centra za tehnološku i kreativnu industriju.

Tri konferencijska dana

Game Changer Foto: Nebojša Nišić za Game Changer
Game Changer Foto: Nebojša Nišić za Game Changer

Konferencijski program je privukao preko 360 učesnika tokom tri tematska konferencijska dana. Više od 40 izuzetnih lidera iz tehnološkog, akademskog i poslovnog sveta delilo je trendove i uvide kroz panele i prezentacije. Ovaj događaj ne samo da je pružio bogat sadržaj i relevantne informacije, već je i omogućio dragoceno umrežavanje i povezivanje među profesionalcima. Energija i entuzijazam učesnika bili su opipljivi, što je dodatno doprinelo uspehu i značaju ovog izvanrednog skupa.

Zahvaljujemo se svim partnerima i učesnicima, kao i organizacijama koji su svojim trudom i vizijom uveličali ovo izuzetno veče:

Glavnom community partneru

Asocijacija menadžera Crne Gore

Community partnerima

MAIA

Udrużenje mladih preduzetnika Crne Gore

Blockchain Forensic Forum

DigitalDan

eTrgovina Crna Gora

Glavnom medijskom partneru

Vijesti

OOH partneru

Metropolis

Ovo je tek početak. Stvoren je najveći tehnološki događaj na Mediteranu, koji će Crnu Goru i Tivat mapirati kao nezaobilaznu letnju tehnološku destinaciju u Evropi.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA