Pečene ćureće grudi
Sočne i rumene ćureće grudi – za kompletno uživanje u aromama začina i mesa...
Sastojci:
- 1 kg ćurećih grudi bez kostiju
- vezica peršuna
- 50 g putera
- ½ šoljice prezli
- 2 kašičice sušene žalfije
- kašičica soli
- ½ kašičice mlevenog bibera
- kašika senfa
Priprema:
Rernu zagrejati na 220°C. Peršun operite i sitno naseckajte, a puter rastopite na laganoj vatri. Pomešajte prezle, žalfiju, naseckan peršun, rastopljen puter i oko ¼ kašičice soli. Ćureće belo meso sa svih strana natrljajte ostatkom soli, pa ga stavite u blago nauljenu posudu za pečenje.
Premažite meso senfom pa u njega dobro utisnite smesu sa prezlama. Stavite u zagrejanu rernu i pecite 20 minuta. Potom smanjite temperaturu na 190°C i nastavite da pečete još pola sata. Pečenu ćuretinu ostavite na toplom 10 minuta pre sečenja.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.