Zdrav rižoto sa paprikom i paradajzom
Još jedna ukusna varijanta čuvenog italijanskog jela...
Sastojci za 2 osobe:
- 1,5 čaša pirinča
- crvena paprika 2 komada
- zelena paprika 1 komada
- šargarepa 2 komada
- ulje (maslinovo) 2-4 kašike
- so, po želji
- začini, soja sos, kari...
- jaja 1-2 kom
- paradajz 2 kom
Priprema:
U 2,5 puta više vode skuvati pirinač. Iseckati na kockice ili trakice paprike, paradajz i šargarepu. Luk iseckati sitno. Na malo ulja (najbolje maslinovog), propržiti luk. Zatim dodati šargarepu, pa paprike i na kraju paradajz. Pržiti dok svo povrće ne omekša.
Umutiti jedno do dva jaja i dodati u povrće. Nastaviti sa prženjem dok se i jaje ne isprži i sjedini sa povrćem. Skloniti sa vatre i po želji posoliti, dodati malo karija, soja sosa ili drugih začina, po želji. Servirati sa skuvanim pirinčem.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.