Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokolj u kokošnjicu Ostojića pred Veliki petak: Porodica zbog zveri mora da farba kupovna, umesto domaćih jaja

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ostojićima preostaje da iako su se nadali da će imati zdrava, domaća za predstojeći praznik ipak odu u market i kupe jaja koja danas svaka pravoslavna kuća boji u susret prazniku

  • 6
čačak, ljubić, pokolj, kokošinjac Foto: RINA

Besanu noć provela je porodica Ostojić iz čačanskog naselja Ljubić, i to uoči velikog hrišćanksog praznika. U njihov kokošinjac upao je nezvani gost, lisica koja je im je zaklala devet kokošaka i ovoj porodici na taj način im pričinila veliku štetu.

- U ranim jutarnjim časovima videli smo devet ubijehih kokošaka koje su bile svuda po našem dvorištu, samo su preživeli jedan petao i koka, koje smo kupili nedavno kako bi imali domaća jaja za najveći i najradnosniji hrišćanski praznik Vaskrs - kazao je za RINU, domaćin Miladin Ostojić.

Ostojićima preostaje da iako su se nadali da će imati zdrava, domaća za predstojeći praznik ipak odu u market i kupe jaja koja danas svaka pravoslavna kuća boji u susret prazniku.

- Ovo nam se dešava drugi put, ali na svu sreću jednom smo tragediju sprečili tako što smo lisicu uhvatili na delu, nadamo se da će ovo biti i poslednji put jer u našem naselju više kokošaka nema - dodao je Ostojić.

Osim lisica, meštanima čačanskog naselja Ljubić veliki prpoblem prave i psi lutalice, koji upadaju u domaćinstva u potrazi za hranom, a neretko se dešava da odnose i obuću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobro

    3. maj 2024 | 11:24

    razumem za stetu nije valda cekao danas da mu jaja snesu pa da saraju.

  • XXXL

    3. maj 2024 | 11:25

    Ako do Velikog petka nisu skupili jaja za Vaskrs, nije mi ih ni žao zbog kupovnih jaja. Žao mi je koka.

  • PN

    3. maj 2024 | 11:10

    Zar nije ostalo nešto jaja od prethodnih dana,bila lija i ona gladna i samo je htela da preživi ali izgleda da ste joj presudili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA