≫ 

ITS upisao najbrojniju generaciju studenata: Više od 500 brucoša učiće na najsavremeniji način sve o informacionim tehnologijama (FOTO) (VIDEO)

ITS se nalazi u Tehnološkom centru kompanije Comtrade, najvećem IT tehnološkom centru u regionu, što studentima omogućava jedinstvene uslove za učenje i rad

  • 0

U prostorijama kompanije Comtrade, Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije ITS upisala je danas 12. generaciju studenata, najbrojniju do sada. ITS je ove godine upisalo više od 500 brucoša.

Najbrojnija generacija studenata na ITS-u: Na Visokoj školi za IT održan prijemni ispit koji se od ostalih razlikuje po jednoj bitnoj stvari!

- Zbog velikog interesovanja ove godine smo prvi put morali da uradimo svečani prijem iz tri dela. Studenti su imali priliku da odaberu jedan od četiri različita programa - informacione tehnologije, elektronsko poslovanje, informacioni sistemi, računarska multimedija. Za svaki od njih se ove godine tražilo mesto više. Najveće interesovanje je bilo za smer informacione tehnologije, ali su svi programi popunjeni do poslednjeg mesta - izjavio je Goran Radić, izvršni menadžer Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije ITS.

Foto: ITS

ITS se nalazi u Tehnološkom centru kompanije Comtrade, najvećem IT tehnološkom centru u regionu, što studentima omogućava jedinstvene uslove za učenje i rad. Tokom školovanja, svaki student dobija Tesla tablet, proizveden u kompaniji Comtrade, sa instaliranim obrazovnim aplikacijama, koje upotpunjuju interaktivnu nastavu i olakšavaju učenje, i pristupom sistemu za softverski podržano studiranje.

Foto: ITS

Učionice su opremljene interaktivnim tablama i računarima najboljih proizvođača, a tu je i specijalno opremljena Apple učionica, kao i Stiv Džobs laboratorija.

- Ova generacija imaće najbolje moguće uslove studiranja. Prošireni su kapaciteti, dodate nove prostorije, kao i najsavremenija računarska oprema. Od ove godine imaćemo lajvstrim predavanja i vežbi na sve tri godine studija, a sav snimljeni materijal trajno će ostati u arhivi, pa će student prilikom pripreme ispita moći da pogleda i podseti se šta je profesor pričao i objašnjavao tokom predavanja - izjavio je Bojan Ristić sa ITS-a.

Foto: ITS

U kreiranju kurikuluma ITS-a prihvaćeni su svetski standardi obrazovanja iz oblasti računarskih nauka, implementirani najkvalitetniji programi i ugrađena iskustva osnivača iz višegodišnjeg rada na polju IT obrazovanja.

Foto: ITS

ITS će uskoro dobiti i master program koji je već pripremljen i nalazi se u procesu akreditacije.

Više informacije pronađite na www.its.edu.rs.

Pogledajte kako je bilo na ovogodišnjem upisu studenata ITS-a:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA