≫ 

Milica (26) je upravo dobila nagradu kao jedan od najboljih studenata na svetu: Za nju se otimaju mnoge kompanije, a sada je traži i Gugl (FOTO)

Milica Hadži-Tanović obratila se profesorima i studentima na gala večeri gde joj je uručena najprestižnija nagrada u svetu iz Computer Science

  • 22

Milica Hadži-Tanović iz Beograda proglašena je za jednog od najboljih studenata sveta u 2017/18 u IT-Computer Science od strane SIEBEL Fondation u konkurenciji sa studentima iz najelitnijih svetskih univerziteta.

U tu grupu spadaju univerziteti Carnegie, Harvard, MIT, Princeton, Stanfort, Berkeley, kao i University of Illinois at Urbana-Champaign, gde je Milica asistent.

Posto je Milica završila master studije, pozvana je u Google kompaniju u San Francisko da nastavi naučno-istrazivački rad iz oblasti Computer Science. Pored toga što je izuzetno uspešna, ova devojka je i izvanredan sportista, aktivni je takmičar i član Atletskog saveza Srbije, a bila je i omladinski prvak Srbije u tenisu.

Međunarodni dan devojaka u IT-u: ITHS najboljoj učenici u takmičenju "Moja omiljena mesta u Srbiji" dodelio stipendiju

Milica je diplomirala na Univerzitetu u San Francisku 2015. godine, kao najbolja u svojoj klasi. Nakon diplomiranja je završila šestomesečnu praksu u FIS-u u Beogradu, gde je radila na razvoju novog softvera za banke koje posluju na berzama.

Foto: Promo

Takođe je radila na pokretanju kompanije Polysome.io sa sedištem u San Francisku, gde je razvijala sisteme za šifrovanje nove mreže za razmenu datoteka.

Milica Hadži-Tanović obratila se profesorima i studentima na gala večeri gde joj je uručena najprestižnija nagrada u svetu iz Computer Science.

Program Siebel Scholars je osnovan od strane Fondacije Thomas and Stacey Siebel 2000. godine kako bi prepoznao najtalentovanije studente sa 29 fakulteta iz oblasti biznisa, kompijuterskih nauka, bioinženjeringa i energetike u državama poput SAD, Kine, Francuske, Italije i Japana.

Svake godine ovo priznanje dobije čak 90 najboljih studenata koji su diplomirali kao najbolji u svojoj klasi.

Siebel Scholars su izabrani od strane dekana svakog univerziteta na osnovu svojih izvanrednih akademskih i liderskih sposobnosti i dobijaju nagradu od 35.000 dolara.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VBCG

    5. maj 2018 | 20:08

    Bravo kraljice!!!!!

  • Suza

    5. maj 2018 | 19:56

    Devojko, oduševila si me...Iskrene čestitke👏

  • Раде 5 5. 2018

    5. maj 2018 | 19:35

    Сви мисле да смо глупо племе на Балкану шта мислите браћо моја и сестре имамо још ми Тесли у душама српски само што они гемо нису свесни .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA