≫ 

YouTube za mart sprema nešto potpuno novo i drugačije

Stiže nova muzička platforma

  • 0

YouTube će u martu sledeće godine lansirati novu internet muzičku platformu pod nazivom Remix. Ova platforma će biti kombinacija YouTube Red i Google Play Music servisa.

YouTube nam je postao važniji od doktora i partnera: Evo za šta ga najviše koristimo, a nije zbog muzike!

Remix će korisnicima omogućiti slušanje muzike i gledanje video-sadržaja. Najveća muzička platforma na svetu na ovaj način želi da pojednostavi zbunjujuću seriju striming proizvoda koji su rebrendirani i ponovo pokrenuti u zadnjih nekoliko godina.

Lansiranje nove muzičke platforme zavisi od prekida ugovora s dva od tri velika YouTubeova izdavača muzike, Sony Music Entertainment i Universal Music Group. Treći veliki Youtubeov izdavač, Warner Music Group, navodno je već potpisao ugovor s novim uslovima poslovanja.

Foto: Pixabay.com

Industrija snimanja godinama kritikuje YouTube zbog nedovoljnih isplata umetnika i neozbiljnog pristupa autorskim pravima, uprkos tome što su video-zapisi s ove muzičke platforme među najpopularnijima i najgledanijima na celom svetu.

Google je pokušao da kreira muzički servis kojim bi uzvratio Appleu i Spotifyju, ali nije uspeo da privuče dovoljan broj korisnika. Youtube je objavio niz proizvoda, od muzičkih servisa Google Play Music i Youtube Music Key pa do YouTube Red servisa koji je usmeren ka video-sadržajima.

Spotify se u međuvremenu popeo na 140 miliona korisnika mesečno, s 50 miliona pretplaćenih korisnika, dok Apple Music ima 30 miliona pratilaca.

Google još nikad nije objavio broj korisnika svog muzičkog servisa, dok je YouTube Red prošle godine imao 1,5 miliona pratilaca. Uz ove brojke, nije u potpunosti jasno kako će se Youtube snaći na tržištu s novom muzičkom platformom.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA