≫ 

Najveći vizionar današnjice dobio dozvolu za gradnju vozova budućnosti: Prelaziće 350 km za 29 minuta (FOTO) (VIDEO)

Vizionar i inovator Mask, osnivač i vlasnik kompanija Tesla i SpaceX, zagovara razvoj futurističkih, magnetski levitirajućih "Hyperloop vozova" koji bi jurili vakuumskim tunelima koji bi, kako tvrdi, bili efikasniji i brži od sadašnjih TGV-a

  • 4

Ilon Mask je u četvrtak objavio da je dobio "verbalno odobrenje vlade" za izgradnju podzemnog transportnog sistema - Hyperloop - između Njujorka i Vašingtona, iako nije naveo ko mu je to tačno odobrio i kako bi se jedan takav projekat realizovao, prenosi Rojters.

GRADI SE PREVOZ BUDUĆNOSTI: Ovim kapsulama putovaće se munjevitom brzinom od 1.200 km/h!

Vizionar i inovator Mask, osnivač i vlasnik kompanija Tesla i SpaceX, zagovara razvoj futurističkih, magnetski levitirajućih "Hyperloop vozova" koji bi jurili vakuumskim tunelima koji bi, kako tvrdi, bili efikasniji i brži od sadašnjih TGV-a.

Foto: Hyperloop One

Mask je izračunao da bi putovanje od oko 350 kilometara od Njujorka do Vašingtona trajalo svega 29 minuta.

Foto: Hyperloop One

Kako bi ostvario svoju ideju o mreži transportnih tunela, Mask je nedavno osnovao kompaniju The Boring Company. Prema njegovoj ideji, putovanje u vakuumskim cevima na magnetnim jastucima, čime bi se izbeglo usporavanje zbog pritiska vazduha ili trenja točkova na šinama, bilo bi brže i jeftinije pa je već niz start-up kompanija počelo rad na razvoju tehnologije, ne obazirući se na troškove.

Foto: Tesla Motors

Za opsežnije infrastrukturne projekte obično se traže vrlo složena odobrenja na raznim nivoima vlade i obično koštaju milijarde dolara. Predsednik Donald Tramp u martu se sastao s Maskom koji je upravo osnovao spomenutu kompaniju.

Mask također razmišlja o slanju misije na Mars.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA