≫ 

Jedna slika, neopisiva tuga: Nigor objavio fotografiju ispred murala čoveka čija tragedija mu je potpuno promenila život (FOTO)

Ovaj mural više ne postoji pošto su ga klinci, na veliku žalost, ižvrljali i uništili

  • 4
Foto: Promo

Igor Lazić Nigor objavom na Instagramu uspeo je da, u najmanju ruku, rastuži sve koji ga prate.

Reper je objavio fotografiju ispred murala pokojnog muzičara Nebojše Saveljića, sa kojim je osnovao grupu "Montenigersi".

"Montenigersi" su osnovani 1994. godine, a krah je usledio 1999. nakon što je Nebojša Nebo tragično poginuo 31. oktobra na putu Podgorica-Cetinje.

Iako je toliko godina prošlo od Nebove smrti, mnogi ga se i dalje sećaju, što dokazuje i mural koji su napravili poštovaoci njegovog rada.

Mural se nalazio na zidu Osnovne škole Kralj Petar I, kod Saborne crkve u Beogradu. Međuti, Nigor je fotografijom ispred murala i porukom koju je napisao otkrio da, na žalost, on više ne postoji.

Nađoh sliku Nebovog murala na zidu Osnovne škole Kralj Petar Prvi kod Saborne Crkve. Bio pre par godina da vidim da li ga još ima, ali nove generacije su ga ižvrljale i uništile - napisao je Nigor.

Foto: Instagram/niggorlegalazic

Podsetimo, sastav "Montenigers" činili su Igor Lazić Nigor, Duško Nikolić (Ducka) i Nebojša Saveljić (Nebo, Skaj), inače brat bivšeg jugoslovenskog fudbalskog reprezentativca Niše Saveljića.

Pažnju su privukli u leto 1996. godine na Radijskom festivalu pesmom "Mala plava". Iste godine izdali su album "Tajna marenda", sa kog se izdvojila pesma "Ducka diesel" proglašena za pesmu godine 1996.

Duško Nikolić preminuo je od leukemije nedugo nakon izdavanja albuma, a Nigor i Nebo snimili su pesmu "Voljeli bi da si tu", koju su posvetili pokojnom prijatelju.

Foto: Youtube/printskrin

Drugi album "Album" izdali su 1998. godine, a naredne 1999. izbacili su hit "So i tekila", koji se i danas peva.

Nakon Nebove smrti Nigor i Vlado Georgiev snimili su čuvenu duetsku pesmu "Ne brže od života", a upravo te reči i danas su napisane na tablama pored puteva u Crnoj Gori.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA