≫ 

Čini li me masturbacija mršavijom ili samo srećnijom? Evo šta sve igranje sa sobom čini našem telu

Ukoliko ste rešili da malo sebi date oduška i ljubavi večeras - samo napred

  • 10

Najbolji način da upoznate sebe i svoje telo i da znate šta vam prija i šta vas uzbuđuje je da masturbirate. Odlična je za zabavu, a sigurno ste se pitali dok ste se igrali bilo rukama ili nekim seks igračkama da li tako sagorevate kalorije kao da imate stvarni seks.

Žene tokom seksa vole da se dodiruju tamo dole: Evo zašto ne smete u tome da ih sprečavate

Ginekolog i ekspert za seksualno zdravlje Džesika Separd često se susreće sa ovim pitanjem u praksi. Tačan broj se ne zna jer još uvek niko nije radio nikakva merenja. Ukoliko se oslonimo na istraživanje koliko kalorija potrošimo tokom seksa, možemo da napravimo neku kalkulaciju. Žene sagore oko 69 kalorija ili 3 kaloriaj u jednom minutu seksa, dok muškarci potroše oko 100 kalorija.

Najbolji način da upoznate vaše telo je da masturbirate. Foto: Pixabay.com

- Kada govorimo o masturbaciji, broj potrošenih kalorija biće znatno manji. Seks zahteva više pokreta telom, dok tokom masturbiranja samo ležite i pomerate ruke ili koristite vibrator. Tako ne menjate poze i ne podižete se sa kreveta, objasnial je ona.

Masturbacija nije stvarno olimpijska disciplina, posebno ako se njome koristite opvremeno i kratko. Kako biste povećali sagorevanje kalorija trebate da ubrzate sebi puls na neko malo duže vreme. Orgazam koji tako doživite neće podići broj otkucaja u minutu do te granice da počnete da sagorevate kalorije i da se masturbacija tretira kao kardio vežba.

Orgazam koji doživite tokom masturbacije neće podići broj otkucaja do onog nivoa koji je potreban da se sagori veliki broj kalorija. Printskrin: Youtube/claytoncubitt

Iako nećete sagoreti kalorije kao što ste mislile i smršati od masturbiranja, ipak ćete imati neke koristi. Masturbacija utiče na oslobađanje endorfina, hormona koji čini da se osećamo dobro jer nas smiruje i smanjuje bol. Poboljšava proizvodnju oksitocina kako bismo mogli bolje da spavamo i ubrzava cirkulaciju.


(Telegraf.rs/womenshealthmag.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeca

    16. oktobar 2018 | 09:01

    Masturbiram svakodnevno, ali sve sam deblja i deblja, o cemu se onda radi?

  • Miloske83

    16. oktobar 2018 | 08:19

    A ja se cudim sto moja zena smrsala 🤣

  • Ika...

    17. oktobar 2018 | 21:56

    Ne radim to..neznam koji efekat ima.. Nikada me to nije privlacilo,i kad bi htela da probam to da uradim a neznam kako...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA