Mesec istine za srpski fudbal, jer posle ovoga samo će TRI stvari biti u opticaju: Lečenje, radost ili pod MAČ!

Od 17. avgusta do 5. septembra srpski fudbal će biti na prekretnici koja može da promeni tok ove igre u našoj zemlji

  • 16

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana, kao i A selekcija Srbije pokušaće u narednih mesec dana da urade nešto specijalno i da srpski fudbal podignu iz blata u kom se nalazi poslednjih nekoliko decenija.

Večiti rivali igraće 17. i 24. avgusta dvomeč plej-ofa za Ligu Evrope, Zvezda sa Krasnodarom, a Partizan sa Videotonom. Ukoliko uspeju da se plasiraju biće to PRVI PUT u istoriji  da oba beogradska tima igraju zajedno Ligu Evrope, odnosno bilo koje evropsko takmičenje.

Ne treba naglasiti koliki bi to impuls bio za srpski fudbal, jer bi posle nekoliko godina tavorenja, ljubitelji ove igre konačno mogli da gledaju ozbiljne evropske utakmice svojih ljubimaca.

Takođe, posle ovih duela plej-ofa čeka nas prvi Večiti derbi ove sezone između Zvezde i Partizana i to 26. avgusta. Svi ćemo biti na ispitu igrači, navijači, mediji i država i treba da se potrudimo da to bude spektakl srpskog fudbala, a ne katastrofa.

Odmah posle surove istine koju će nam pokazati Zvezda i Partizan, dolazi nam najbitnija istina srpskog fudbala. Možemo li da se plasiramo na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018.?

Foto: FSS

Reprezentacija Srbije igra dva bitna meča 2. septembra sa Moldavijom i protiv Republike Irske 5. septembra i ako pobedi u oba meča imaće 98% šansi da se nađe na Mundijalu.

Srbija ima 12 bodova i trenutno je prva na tabeli ispred  Republike Irske koja ima takođe 12, ali gostujemo Ircima tamo. Ako ih pobedimo, ili igramo remi ostaćemo prvi i bićemo bolji od njih i u u gol razlici.

Posle toga nam ostaje gostovanje Austriji i dolazi nam Gruzija. U ovim mečevima moramo da potvrdimo plasman na Mundijal. Ukoliko sve ovo bude u redu, uslediće radost kakvu naša nacija dugo nije imala, u suprotnom, moraćemo svi na kolektivno lečenje, a igrači će pod mač, što bi rekao Miroljub Petrović u svojim izlaganjima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kule

    14. avgust 2017 | 16:21

    da zvezda ispadne

  • Branko

    14. avgust 2017 | 16:14

    Zvezda u ligu evrope!

  • Alex

    14. avgust 2017 | 17:31

    Mislim da nije adekvatno napravljeno glasanje, ja bih naj vise voleo da pobedi SRPSKI FUDBAL, da se plasiraju i Partizan i Zvezda, a sto se reprezentacije tice da obezbedi plasman u dalji tok takmicenja. Nisam glasao i necu jer nema objedinjeno da se svi plasiraju dalje !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA