≫ 

Kolašinac pretposlednji na Svetskom prvenstvu, 19.34 mu je bio najbolji hitac!

Pratite sa nama nastup srpskog bacača kugle

  • 5

Na svetskom dvoranskom prvenstvu u Birmingemu u subotu je od srpskih atletičara nastupio naš najbolji bacač kugle Asmir Kolašinac, koji je u konkurenciji 16 najboljih pokušao da ostvari dobar plasman, ali je morao da se zadovolji 15. mestom sa 19.34.

>>> Sneg paralisao Birmingem, niko ne dočekuje atletičare: Predsednik ASS Jevrosimović ogorčen zbog dezorganizacije Engleza (FOTO)

Kolašinac je nedavno imao generalnu probu na Atletskom prvenstvu Srbije, nije oduševio, ali nešto slabiji rezultati su svakako posledica duge pauze koja je ostavila traga na našeg takmičara.

Podsećamo da će naša najbolja atletičarka Ivana Španović u nedelju biti na zaletišu u skoku udalj.

TOK TAKMIČENJA

Kolašinac je u prvom pokušaju imao rezultat 19.29, što je posle prve serije bilo dovoljno za 12. mesto, dok je u drugoj hitac bio neispravan, što se negativno odrazilo, naročito jer ga je munjevito prestigao Nigerijac Čukvebuka Enikveči.

Nakon toga, lagano je Kolašinac klizio na pretposlednje mesto, u trećem pokušaju došao je do najboljeg rezultata sa 19.34, samo je Damijen Birkinhed bio slabiji sa 19.11.

Nažalost, u ovom trenutku Kolašinac nije bio u mogućnosti da odgovori izazovu kako ume, a svetski dvoranski rekord oborioj e Tomas Volš sa 22.31, ostavivši iza sebe Štorla sa 21.18, dok je treći Tomaš Stanek sa 20.27.

Foto: Luka Banda
Foto: Luka Banda
Foto: Luka Banda
Foto: Luka Banda
Foto: Luka Banda
Foto: Luka Banda

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA