Sale Đorđević najavio Letoniju i poručio: Nemamo magični štapić, ali znamo šta i kako (FOTO)

- I ranije sam rekao da će na ovom prvenstvu biti dosta iznenađenja, i dalje stojim iza toga . poručio je naš selektor

  • 8

Košarkaši Srbije odradili su prvi trening pred početak Evropskog prvenstva, a već na startu u Istanbulu ih čeka možda i najjači protivnik u grupi - Letonija.

Aleksandar Đorđević zato nema više nameru da priča o povređenim igračima, već samo o ekipi koja u svojim redovima ima dobro poznatu braću Bertans i odličnog NBA igrača Kristapsa Porcingisa.

- Čeka nas ozbiljna utakmica, ozbiljan protivnik. Protivnik u poletu, u sjajnoj hemiji, već treću-četvrtu sezonu sa istim trenerom. I na prošlom Evropskom prvenstvu su bili sa istom ovom ekipom. Fenomenalni su ball-handleri, šuteri. Jedna dobra atletska ekipa - rekao je selektor posle treninga.

>>> Spremni smo da ispunimo ciljeve zacrtane još pre povreda: Lučić zadovoljan halom i upozorava na Belgiju (VIDEO)

Foto: Telegraf

Na konstataciju da je D grupa okarakterisana od pojedinih FIBA stručnjaka kao grupa smrti u kojoj prolazu ne bi mogle da se nadaju Velika Britanija ili Belgija, Đorđević tvrdi:

- Ne bih se složio. Generalno, nisam dobar u tome da gledam u tuđi tanjir. Sigurno je jako teška grupa, svako svakog može da pobedi. I ranije sam rekao da će na ovom prvenstvu biti dosta iznenađenja, i dalje stojim iza toga.  Mislim da će biti mnogo utakmica na jednu loptu. Znate i sami da u takvim situacijama ne odlučuje često kvalitet, nego i mnogo drugih aspekata.

I pored povreda koje su unele dozu panike naše košarkaški zahtevne javnosti, Đorđević uverava da poznate realne opcije za dobro izdanje Srbije na Eurobasketu.

- Imali smo šest utakmica za osam dana na kojima smo sve spremili. Pred dve poslednje utakmice smo saznali neke stvari kako stoje. Prema tome, nemojte misliti da postoje neki magični štapići u rukama bilo koga, ne samo kod nas, nego uopšte. Košarka je vrlo jednsotavna igra koju interpretiraju majstori i igrači koji imaju zadatke, odnos prema igri... Ja od toga polazim, i uvek se tome vraćam. I posle turnira u Grčkoj smo imali samo još dva dana treninga, imamo igru i dosta opcija. Znamo šta i kako - uverava Aleksandar Đorđević.

Srbija počinje nastup na EP utakmicom protiv Letonije u petak od 16 časova.

Foto: Telegraf/Motorola Z2 Play
Foto: Telegraf/Motorola Z2 Play

(Izveštači Telegrafa sa Eurobasketa - Bojana Mekić i Dragutim Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nenad NS

    30. avgust 2017 | 19:07

    ajmo momci,verujem u vas,dokazite novinarima i ostalim nevernicima da mozete pa sta bog da

  • dejan

    30. avgust 2017 | 21:23

    Vi ste najbolji,ako Vam verujeje Veliki Sale a sto nebismo mi,majstori sve najbolje.Mi smo uvek uz vas.

  • Tanče

    30. avgust 2017 | 19:50

    Ajmo Orlovi! Korak po korak idemo do kraja. SRECNO!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA