≫ 

Rusija slomila Srbiju u dramatičnom meču: Bogdanović kasno proradio, Šved bio nezaustavljiv! (FOTO)

Zbornjaja ostaje prva u grupi posle pobede od 75:72

  • 17

Košarkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvi poraz na Eurobasketu, pošto je u drugom kolu grupe D bolja bila Rusija sa 75:72. Zbornjaja je na krilima nezaustavljivog Šveda, koji je pogađao u ključnim trenucima i meč završio sa 22 poena, došla do druge pobede na prvenstvu i trenutno su na 1. mestu u grupi.

Loša poslednja deonica koštala je Srbiju pobede. Rusi su napravili prednost od +9 u jednom momentu i imali su kontrolu nad utakmicom. Naši reprezentativci se nisu predavali, a posle trojke Bogdanovića iz kontre došli smo na tri poena razlike. Milosavljević je sa linije penala mogao da smanji na 2 poena prednosti, ali je promašio jedno bacanje, nakon čega su Rusi čekali do kraja istek svog napada, pa je Bogdanović fauliran na dve sekunde do kraja.

Promašio je oba i tu je bio kraj meča.

Bogdan Bogdanović nije bio u svom ritmu u 1. poluvremenu, gde je postigao svega jedan poen. U drugom je konačno počeo da igra, ali su ga ispratili samo još Marjanović sa 19 i Lučić sa 12 poena. Falio je učinak ostalih igrača za bolji rezultat.

RUSIJA - SRBIJA 75:72 (18:21, 22:17, 18:13, 17:21)

Rusija: Šved 22, Fridzon 3, Iliev 2, Antonov2, Hvostov 4, Mozgov 11, Voroncevič 8, D. Kulagin 9, M. Kulagin 3, Kurbanov 11,

Srbija: Mačvan 6, Bogdanović 19, Lučić 12, Milosavljević 9, Jović 2, Kuzmić 5, Marjanović 19,

Foto: fiba.basketball

Srbija je tojkom Lučića otvorila meč, ali je uzvratio Kulagin za dva, a onda je Šved ušao u seriju, - najbolji igrač Rusije je pogodio dve uzastopne trojke, da bi zatim i Voroncevič pogodio za 10:0 u korist ''Zbornjaje'', pa je Đorđević odmah prekinuo nalet Rusa tajm-autom.

Naš tim se konsolidovao ulaskom Bobana Marjanovića, pa je uz njegove poene, a zatim i poene Lučiča napravila seriju od 11:0 i povela sa 14:10. Do kraja četvrtine Srbija je zadržala prednost i vodila je sa 21:18.

Šved je i drugu deonicu odlično otvorio, vezao je pet poena i ponovo doneo prednost Rusiji. Naš tim je sa mnogo problema otvorio drugu deonicu, ali je trojkom Milosavljevića prekinuto mučenje.

Tokom većeg dela prvog poluvremena igra našeg tima u napadu svodila se na spuštanje lopte na Marjanovića, koji je u prvom poluvremenu ubacio 13 poena i održao je Srbiju u igri. Bogdana Bogdanovića nije išao šut u tom periodu. Promašio je sve iz igre, i imao je svega jedan poen na poluvremenu.

Foto: fiba.basketball

Rusi su to iskoristili i na poluvremenu su vodili sa 40:36.

Konačno je proradio Bogdan u trećoj četvrtini! Prva trojka bila je naznaka da je konačno krenuo šut najboljeg srpskog igrača. Međutim, i najbolji ruski košarkaš je takođe želeo da pokaže šta zna, pa je i on pogodio sa distance nekoliko puta. Uglavnom smo tokom većeg dela trećeg perioda igre gledali revolveraški obračun Bogdanovića i Šveda, a Rusi su pred kraj treće deonice vezali dve trojke i došli do osetnije prednosti pred polednju deonicu - 58:51.

Boban Marjanović je odlično otvorio poslednji period igre. Snažno je zakucao, zatim pogodio sa linije slobodnih bacanja, da bi potom i Lučić pogodio za tri poena, čime se prednost ''Zbornjaje'' potpuno istopila i opet smo imali egal meč.

Međutim, posle toga Rusi ponovo stvaraju seriju kojom dolaze do ozbiljnije prednosti. Imali su čak +9 na četiri minuta do kraja. Srbija je uzvratila poenima Bogdanovića sa linije penala, a zatim i dobrom kontrom koju je završio Lučić poenima uz faul.

Rusi su ipak došli do ozbiljnije prednosti u završnici, koju su naši košarkaši jurili do poslednjih sekundi. Na kraju je Milosavljević promašio jedno od dva bacanja i Rusi su imali tri poena razlike. Promašili su svoj poslednji napad, a zatim je Bogdanović fauliran iz kontre na dve i po sekunde do kraja, ali je promašio oba bacanja.

U narednom kolu Srbija igra protiv Turske, u ponedeljak od 20 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanče

    2. septembar 2017 | 15:59

    Samo napred orlovi! Idemo na pobedu! SRECNO!!!!!

  • 19G70

    2. septembar 2017 | 18:06

    Штимац, гудурић,Лазић,Кузмић,мицић тешко је рећи ко је гори

  • Urs Zimmermann011

    2. septembar 2017 | 18:07

    Ne zna se ko je gori od partizanovih igraca ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA