≫ 

TO JE PRAVA SRBIJA! Orlovi sjajni u drami, Bogdan i Jović utišali Istanbul! (VIDEO)

Imali smo i +14 u prvom poluvremenu, ali je drama bila neizbežna. Ipak, na kraju se sve završilo kako treba

Meč Turska - Srbija u D grupi Eurobasketa bio je pravi košarkaški spektakl u Istanbulu. Završeno jes spektakularno i rezultatski, pošto smo slavili sa 80:74!

Obe ekipe su pred ovaj duel imale 1-1, ulog je bio veliki, pa je "Ulker arena" prvi put od početka prvenstva bila rasprodata.

>>> Srbi protiv Turaka u Istanbulu, od zlata do krađe: Gde su sudije koje je Duda nazvao najgorim koje je video u karijeri? (VIDEO)

>>> Putovale su 500 km samo zbog Bogdana, a on im je mahnuo na zagrevanju: Devojčica je plakala kad je čula da je otišao u NBA (VIDEO)

SRBIJA - TURSKA 80:74 (21:13, 15:18, 17:14, 27:29)

Hala: Fenerbahče Gledalaca: 9.500 Sudija: Marek Čmkijevič (Poljska)

Srbija: Mačvan 8, Bogdanović 17, Lučić 7, Milosavljević 8, Birčević 7, Štimac 5, Lazić, Micić 2, Gudurić, Jović 15, Kuzmić 5, Marjanović 6

Turska: Vejseloglu 2, Balbaj, Guler 8, Osman 15, Heršek, Erden 13, Mahmutoglu 19, Aldemir, Sanli, Korkmaz 11, Sipahi 6

Ni ne čudi što je ovaj spektakl uveličao i najtrofejniji evropski trener - Željko Obradović. Video je legendarni Žoc sjajnu partiju, bilo je oscilacija, ali su u prelomnim momentima Bogdan Bogdanović i Stefan Jović bili pravi lideri, utišali su dvoranu Fenerbahčea na vreme. Bogdan Bogdanović meč je okončao sa 17 poena, Stefan Jović je dodao 15 uz devet asistencija i četiri skoka.

Počeli smo dobro meč, utisak je da su Turci malo potcenili Stefana Jovića i to im se munjevito osvetilo.

Foto: fiba.basketbal

Dali su mu previše prostora, odmah je ubacio pet poena i poslao maestralan pas za Birčevića preko celog terena za 7:4, a onda se pridružio i Milan Mačvan za 17:10.

Išli smo polako do 14 poena razlike, ali baš tada se previše razmahao Mahmutoglu. Vezao je dve trojke i naterao Saleta Đorđevića da uzme tajm-aut, a zatim opet poentirao i doneo neizvesnost.

Foto: fiba.basketbal

U pravom trenutku se probudio dobro čuvani Bogdan Bogdanović, ubacio je trojku za 34:27, zatim se dugo vodila rovovska borba i više od dva minuta nije bilo koša iz igre, a na odmor se otišlo sa 36:31.

Foto: fiba.basketbal

U nastavku, kratku rafalnu paljbu imao je Bogdan Bogdanović i posle smo uspeli da odemo konačno opet na +10, iako smo promašivali i zicere. Malo kasnije, ponovo je viđena repriza završnice druge deonice, nije bilo koševa osim sa linije slobodnih bacanja, ali smo sa 53:45 mi bili ti koji će kontrolisati dešavanja u poslednjih 10 minuta.

Bogdan Bogdanović je napravio seriju od 10 poena, kojoj ništa nije mogao da upropasti raspoloženi Mahmutoglu. Čim je on uzvratio novim trojkama i prolazima kroz reket, Stefan Jović je sa distance trasirao put ka pobedi, uz pomoć Lučića koji je takođe bio precizan iza linije 6,75.

SITUACIJA U GRUPI

Rusi su pobedili Belgiju sa 76:67, Letonci Britance sa 97:92, pa se čekalo da Orlovi i Turci kompletiraju kolo. U narednom, Srbija će u utorak igrati protiv Velike Britanije od 15 časova, sledi dan pauze, pa okršaj sa Belgijom u četvrtak od 16.15 za rasplet u grupi D.

Na tabeli je situacija sledeća: Rusija 3-0, Srbija 2-1, Letonija 2-1, Belgija 1-2, Turska 1-2, V. Britanija 0-3

(Izveštači Telegrafa sa Eurobasketa - Bojana Mekić i Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MILE

    4. septembar 2017 | 21:49

    Budimo realni, osim Bogdana niko više nije u šuterskoj formi, zato čuvaju Bogdana po dvojica. Prestanite više da pljujete dečka, ne može sve sam.

  • Nikola

    4. septembar 2017 | 21:02

    Sta vam je bre ljudi jel ste vi normalni, igra nasa Srbija, ako vam se be svidja idite gledajte stizu dolari ili prakticnu zenu, nemojte tako da pricate o nasim sampionima

  • Milan

    4. septembar 2017 | 22:30

    Meni su bili sjajni.....samo napred i hrabro momci.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA