≫ 

Selektor Hrvatske o nokaut fazi Eurobasketa: Srbija je najjasniji favorit! (VIDEO)

Selektor Hrvatske smatra da je naš tim istaknuti favorit za plasman u četvrtfinale

  • 15

Košarkaška reprezentacija Hrvatske u nedelju od 20.30 igra meč osmine finala Eurobasketa protiv Rusije, a ''kockasti'' su održali i prvi trening u dvorani Sinan Erdem, gde će se igrati nokaut faza takmičenja. Razgovarali smo i sa selektorom Hrvatske, Acom Petrovićem, koji ističe da je zadovoljan kako izgleda njegova ekipa i da spremni dočekuju meč osmine finala.

>>> Kažu da sam Srbin kad sam agresivan, a Hrvat kad pobedim: Selektor Mađarske najavio pobedu Srbije (VIDEO)

- Zna se koje su njihove jake stvari, na koje treba obratiti pažnju. Treba meč čitati na vreme, svaka utakmica tog tipa može da iznedri neko iznenađenje i da neko drugi iskoči i da rešavate probleme na drugoj strani. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani, ali mi smo spremni. Glavne stvari su igrači dobili usmeno, ali će video analizu i detaljan skauting dobiti u subotu - rekao je Petrović.

  • Šta mislite o ostalim parovima osmine finala?

- Imate jednu ili dve utakmice gde su favoriti jasni, ostalo je sve otvoreno. Najjasniji favorit je u duelu Srbija - Mađarska.

Mađarska je imala dobre momente u Klužu, ali to nije nivo koji je potreban da bi se pobedila Srbija. Verujem da je drugi jasni favorit Slovenija u odnosu na Ukrajinu, a u ostalim utakmicama je sve otvoreno.

Foto: Telegraf/Motorola Z2 Play
  • Kako ste zadovoljni grupnom fazom?

- Zadovoljni smo, nemamo povređenih igrača, u dobrom raspoloženju dolazimo u Istanbul i spremni smo za onih naših 50:50 protiv Rusije. Za onih naših 50% smo sigurni.

  • Gledali ste meč Rusije protiv Srbije?

- To je bilo u ranoj fazi, nisam se toliko fokusirao, ali kada se već znalo u kom smeru idu mogući dueli, više sam pratio šta će se najviše dešavati sa Rusima i Turcima, jer su nam to bili prioriteti, da ulovimo u skautingu što više mogućih informacija - zaključio je Aco Petrović.

Pogledajte i sve parove četvrtfinala, čije prenose možete da gledate na RTS-u.

Subota:

Slovenija - Ukrajina 79:55

Nemačka - Francuska 14.15

Finska - Italija 17.45

Litvanija - Grčka 20.30

Nedelja:

Crna Gora - Letonija 11.30

Srbija - Mađarska 14.15

Španija - Turska 17.45

Hrvatska - Rusija 20.30

Daljinac

(Izveštači Telegrafa sa Eurobasketa - Bojana Mekić i Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloje Bubanja

    9. septembar 2017 | 10:49

    strucnjak,njemu spanija nija favorit protiv turske,sto bi voleo das ih rusi razbiju,ali ako ih oni ne razbiju,litvanci ce sigurno

  • ☆☆☆

    9. septembar 2017 | 13:01

    Hrvatskoj je kraj protiv Rusije.I jedva čekam da ponovo čitam njihovu kuknjavu u medijima,traženje krivca i "početak nove ere" hshaha sve što smo mi uvek u fudbalu radili.

  • Crni

    9. septembar 2017 | 12:53

    ACO SRBINE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA