≫ 

Sud u Sarajevu zabranio prenose Eurobasketa u BiH! (VIDEO)

Pala je presuda posle dugog sporenja i rata saopštenjima

  • 17

Utakmice Eurobasketa više neće moći da gledaju pretplatnici četiri kablovska operatera u BiH – Elta kabela, Telrada, Blic neta i HT Eronet, prenosi  Lat.rtrs.tv.

Opštinski sud u Sarajevu im je, na zahtev Јunajted Medije iz Luksemburga, naložio da odmah prekinu sa distribucijom prenosa utakmica. Luksemburška firma vlasnik je Sport kluba, koji je otkupio prava prenosa, a navedeni kablovski operateri su tokom dosadašnjeg šampionata neovlašćeno emitovali signale RTS-a ili HRT-a, zbog čega su dobili tužbe.

>>>Više bi nam legla Srbija, njih poznajemo bolje: NBA centar iskren pred duel sa Letonijom! (VIDEO)

>>>Imate sreće, je*iga, Srbija se uvek bori za medalju: Legenda hrvatske košarke o šansama Orlova na Eurobasketu! (VIDEO)

>>>Zna se s kim igra Srbija u četvrtfinalu Eurobasketa ako prođe Mađare

U Srbiji i Hrvatskoj su RTS i HRT dobili pravo na zemaljske prenose, dok je u BiH SK isključivi nosilac prava.

RTS je zbog toga već upozorio kablovske operatere da poštuju prava, a iz Asocijacije kablovskih operatera BiH odgovaraju da RTS ne sme biti sudija u sporu o eventualnom kršenju prava u BiH.

U svakom slučaju, navijačima u Republici Srpskoj predstoji novo snalaženje kako bi ispratili borbu Srbije i Mađarske za četvrtfinale Eurobasketa u nedelju od 14 časova.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dudule

    10. septembar 2017 | 11:11

    Pitanje je dana kada ce sud u sarajevu nama u RS da zabrani kiseonik sve u skladu sa demokratijom, ako hoces da dises idi u srbiju ovo je bosanski vazduh...

  • Srrbo

    10. septembar 2017 | 09:47

    A izvinite jel iko zna gdje mogu gledati utakmice eurobaskrta posto sam iz Republike Srpske i nema na TV a na youtube je los kvalitet

  • ziga

    10. septembar 2017 | 11:36

    Dodje u neku kafanu u srbiju odgledas i vratis se

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA