DANILOVIĆ: Srbija nije favorit protiv Italije, Bogdan me podseća na mene!

Predsednik KSS dao izjavu za italijanske medije

  • 23

Prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović, ne vidi Srbiju kao favorita protiv Italije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Danilović je u izjavi za italijanske medije bio realan.

- Biće teško, baš teško protiv Italije. Nemam utisak da smo favoriti, nedostaje nam sedam igrača, u takvoj situaciji bi i Golden Stejtu bilo teško, a kamoli nama. Ne mislim da smo u prednosti u odnosu na Italiju. Ipak, nemamo pravo na izgovor, navikli smo se i idemo da se borimo - rekao je Danilović, a prenosi Gazeta delo Sport.

Danilović naglašava da se ne plaši Italije, iako veoma respektuje sadašnji tim Azura.

- Italija igra dobro, organizovano i sa klupe je dobro vođena. Nikada se nisam plašio u košarci. Ove utakmice su važne, tu se gleda težina i koliko ko vredi - rekao je Danilović.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Italijanske novinare zanimalo je kakvo mišljenje ima o najboljem šuteru srpske reprezentacije Bogdanu Bogdanoviću.

- Bogdanović je za mene kao sin. Odrastao je u Partizanu gde sam bio predsednik. Podseća me na mene, uživanje je gledati ga.

Danilović je dodao da ima veoma visoko mišljenje o selektoru selekcije Italije Etoreu Mesini, koji ga je trenirao u bolonjskom Virtusu 1998. godine na putu ka tituli prvaka Evrope.

Četvrtfinale između Srbije i Italije igra se u sredu od 20.30 u istanbulskoj dvorani Sinan Erdem.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloje Bubanja

    11. septembar 2017 | 19:10

    i ja mislim da je italija trenutno jaka na papiru zbog toga sto su kompletni,ali to ne znaci da mi ne mozemo njih da pobedimo

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    11. septembar 2017 | 18:26

    С том разликом да си се ти играо са Сабонисом, од Шреда би направио "мало дете" а Богдану је Шред објаснио неке ствари. Ај да не спомињем Литванију, па против амера катастрофа...штета што је тада политика била таква па си играо у погрешном тиму.

  • Todor

    11. septembar 2017 | 20:31

    Dobar igrac ali los predsednik KSS. Ostrasceni navijac Usrizma i covek sklon alkoholu. Znamo da je i trezan konfliktna licnost a pogotovo kad popije. Nema objektivnost ni harizmu. Nikad nista pozitivno nije rekao za CZ koja je lider regiona vec 3-4 godine. Sto pre ode bice bolje po srpsku kosarku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA