≫ 

Emotivni Sale pred novinarima: Nisu Lučić i Bogdan jedini plakali, samo niste videli! Ostajem ako me ne oteraju (VIDEO)

Razgovor koji se gleda u dahu

  • 46

Bogdanove suze, Lučićeve suze, ni njegova uteha im nije pomogla. Ali, Sale Đorđević, veliki šampion, kao igrač i kao selektor kada je ostao nasamo sa srpskim novinarima pokazao je svoju ljudsku veličinu. Najavio je da će sa tim momcima nastaviti da se bori i osvaja medalje.

>>> Bogdan zaplakao dok je davao izjavu, novinari na ivici suza: Krivo mi je što sam izgubio snagu... Nema veze! (VIDEO)

>>> Lučić grmi na sudije posle meča: Nemaju kvalitet dostojan finala Eurobasketa! (VIDEO)

>>> Lučić je skinuo štitnik, seo i zaplakao: Ovo je najbolniji momenat jednog od srpskih heroja Eurobasketa! (VIDEO)

Čini se da je čitavoj generaciji koja godinama sazreva pod njegovom dirigentskom palicom, ovaj gubitak zlata najteže pao.

Kako su igrali, sa čime su se sve suočavali uoči i tokom priprema, ali i na samom šampionatu, kada je došlo do povreda Lazića, Jovića, problema Lučića sa laktom.

- Uzećemo mi to jednom, siguran sam. Svi smo mi željni sledeće prilike, svi živimo za to i radićemo. Imali smo puno problema tokom celog leta, pa i sad u polufinalu, sa Jovićem... Šteta.

- Njihova snaga je ta NBA brzina i slomili su nas tim momentom, brzim poenima iz tranzicije, što smo i imali u "game planu" i znali smo da su tu najopasniji.

- Nažalost, bila je i ta jedna lopta, za koju znam... Pogledaću još jednom snimak.

Na pitanje novinara da li može da kaže šta je igračima ponaosob govorio posle finala, nije odgovarao. Na reč kolege "da ne patetišemo", rekao je "da" i onda imao simpatičan komentar sa knedom u grlu.

- Nisu jedini zaplakali (Bogdanović i Lučić prim.aut) samo niste videli. To je jedna grupa fenomenalnih momaka. Kako kaže Bogdan, osvojićemo ovo. Jednom. Ja sam siguran da hoćemo. Da čujemo i našu himnu na postolju.

Foto: fiba.basketball

O sudijama je pričao sa gorčinom, flopinzi i tehnički faulovi izmamili su mu kisele osmehe, a onda:

- Ljudi, mi smo napravili video zapis posle polufinala. Osamnaest (18) spornih situacija. Posle Rusije smo poslali video sa 7 situacija za nameran faul.

Za kraj, selektor je govorio o daljem angažmanu na mestu selektora. Iako je Svetislav Pešić pre nekoliko meseci najavio odlazak selektora sa klupe po završetku Eurobasketa njegov komentar je nešto drugačiji, želi da ostane vođa košarkaške Srbije.

- Ako me ne oteraju tu sam. Čekaju nas kvalifikacije za Mundobasket - rekao je Đorđević.

Pogledajte ceo razgovor snimljen telefonom Motorola Z2 play.

>>> Kakav potez legende Dragića: Izašao sa pravoslavnim krstom preko dresa na dodelu medalja (FOTO)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bella

    18. septembar 2017 | 00:54

    Nikada mu necu zaboraviti onu trojku protiv Hrvatske!SALE NACIONALE ❤️

  • Mimi

    18. septembar 2017 | 00:54

    Gospodine Djordjevicu vama i ovim zlatnim mimcima se iskreno zahvaljujem. Svaka vam cast. Imate nase postovanje i poverenje. Hvala Vam puno.

  • Игор

    18. septembar 2017 | 00:35

    Сале би вечерас играо да може али Сале je одавно више не игра кошарку, браво Сале браво кошаркаши ! Србиja Србиja Србиja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA