≫ 

Borba godine! Obliveni krvlju, jedva stoje na nogama, ali srce se ne predaje! Sudije jedva odlučile pobednika (VIDEO) (FOTO)

Epska bitka vodila se za titulu u srednjoj kategoriji između Roberta Vitakera i Joela Romera

  • 0
Vitaker udara Romera nogom u glavu; Foto: AP/Tanjug
Ovo je bolelo; Foto: AP/Tanjug
Iz bližeg ugla; Foto: AP/Tanjug

Robert Vitaker je i dalje šampion UFC-a u srednjoj kategoriji! Odbranio je pojas posle epske borbe sa Kubancem Joelom Romerom, koja je vođena u 5 rundi, a odlučena je odlukom sudija, koji nisu bili jednoglasni (48:47, 47:48, 48:47).

Mnogi su već sada ovu borbu proglasili borbom godine UFC-a, jer je viđeno neverovatno mnogo udaraca na obe strane. Borci su obliveni krvlju nastavljali da se bore, a Romero je čak dva puta rušio Vitakera na pod.

Strašna razmena udaraca Vitakera i Romera; Foto: AP/Tanjug
Obliveni krvlju i naivici snage - Romero i Vitaker; Foto: AP/Tanjug

Ipak, nije uspevao da ga "dokrajči" u parteru i šampion je uspevao da se izbavi iz neugodne pozicije i da izdrži sve nalete Kubanca.

Na kraju su presudile nijanse. Vitaker je imao 128 čistih udaraca ukupno, a Domero 111, pa je to očigledno prevagnulo kod sudija.

Robert Vitaker slavi pobedu; Foto: AP/Tanjug

Ova borba pokazala je svu draž MMA sporta, dva borca, iako na ivici snage, obliveni krvlju čistim srcem nastavili su do kraja u želji da dođu do pojasa.

Vitakeru je ovo bila 20 pobeda u karijeri, gde ima i 4 poraza. Ovo mu je bila 9 vezana pobeda.

Romero je ovim verovatno izgubio i svaku šansu da dođe do pojasa. Ima već 41 godinu, a već je dva puta gubio od aktuelnog šampiona u kratkom vremenskom roku (dve od poslednje tri borbe) i teško je očekivati da može da dobije novu šansu, iako je i u ovim godinama jedan od najboljih boraca srednje kategorije.

Po nekima je i on zaslužio da trijumfuje u ovom epskom duelu.

U drugoj borbi večeri, Kolbi Kovington je dopšao do privremenog pojasa u velter kategoriji pobedom nad Rafaelom Dos Anjojsom, takođe posle odluke sudija.

VIDEO: Poznati UFC borac Kolbi Kovington uživao u društvu porno glumica

Holi Holm je bila bolja od Megan Anderson i totalno je izdominirala u toj borbi.

Duel dva teškaša doneo je pobedu Taija Tuivase nad Andrejom Arlovskim.

Za najbrutalniji prekid borbe potrudio se Kurtis Blejdis koji je "finiširao" Alistera Overima u trećoj rundi i potpuno mu oblio lice krvlju.

VIDEO: CFL 3: Nokauti koji će ući u istoriju srpskog borilačkog sporta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA