Srpski snagator Rade Savić apsolutni pobednik Kupa Crne Gore!

Naš džin podigao 270kg iz benč pressa i pobedio u apsolutnoj kategoriji

  • 3

Na Otvorenom kupu Crne Gore u benč presu po WUAP pravilima, održanom u Mojkovcu svetski rekorder Rade Savić je još jednom potvrdio svoj primat u kategoriji +140 kg i kao apsolutni i relativni pobednik kupa podigao je 270 kg.

Među mnogobrojnim učesnicima iz Srbije, Crne Gore i Bosne, drugoplasirani je bio Mirza Muratović sa podignutih 240kg, a trećeplasirani Milan Smiljanić sa podignutih 220kg.

Posle ovako ubedljive pobede, Rade Savić najavljuje da od septembra kreće zvanične pripreme za dva velika svetska prvenstva, u Pragu u WUAP federaciji i u Moskvi u WPC federaciji.

Printskrin: Telegraf

Kako Savić ističe, cilj mu je da postavi u Pragu novi svetski rekord, veci od 290 kg koji Savić već ima u ovoj federaciji. A potom, naglašava, da ga čeka velika borba na svetskom prvenstvu u Moskvi, u americkoj WPC federaciji koja organizuje 34. po redu svetsko takmičenje.

Pobedama na ovim svetskim takmičenjima, Rade Savić bi ujedinio rekorde i apsolutne pobede u svim federacijama u kategoriji benč pressa, i posle 15 godina bavljenja sportom i uzastopnih pobeda, ušao u istoriju ovog sporta i predstavio svoju zemlju na sportski i pobednički način.

Foto: Marko Jovanović

Na takmicenju u Mojkovcu, Zoran Kopić, koga Rade Savić trenira, osvojio je prvo mesto u kategoriji do 125kg. Ovo je samo jos jedan pokazatelj Radetove želje da promoviše ovaj sport i nastavi da obara svetske rekorde.

Posle ovoliko velikih uspeha iščekujemo buduće svetske rekorde našeg šampiona, a Rade nam je posle takmičenja samo kratko poručio da se zahvaljuje svim prijateljima i ljubiteljima benč pressa koji ga podržvaju, jer su i oni neizostavni deo pobede.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA