≫ 

Zvezda zbog gluposti ostala bez pobede u 93. minutu (FOTO)(VIDEO)

Crveno-beli u Kazahstanu u samoj završnici primili gol posle neverovatne reakcije Anđelkovića rukom ispred Manojlovića

  • 77

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno sa Irtišom u dalekom Pavlodaru 1:1 (0:0), u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, tako došli do pozitivnog rezultata, ali će dugo žaliti za pobedom koju su ispustili u trećem minutu nadoknade zbog neshvatljive greške Dušana Anđelkovića.  

Kazahstanci su do gola došli iz penala, kao i Zvezda koja je povela u 51. minutu preko Boaćija.

Šta je Anđelkoviću, jednom od najiskusnijih igrača bilo u glavi u tom 92. minutu kada je, bez ikakve potrebe, podigao ruku i zakačio loptu koja bi svakako pala Manojloviću u naručje, teško je reći, zaista...

Takve greške se ne praštaju. Klasičan poklon za Irtiš koji je, stekao se utisak, samo na takav način mogao da ugrozi Zvezdu - iz greške ili iz prekida. Drugačije, posle svega viđenog, teško.

Stefan Živković, bivši igrač Čukaričkog, zategao je Manojlovićevu mrežu i ostavio gorak ukus u ustima zvezdaša, u 93. minutu.

Do tada, tim vladana Milojevića imao je punu kontrolu utakmice: vođstvo, inicijativu, pa i sigurnost u igri, bez prevelikih trzavica i krupnih grešaka često svojstvenih za ovaj deo sezone.

Nadamo se da će na "Marakani" Zvezda uspeti da na pravi način kruniše očiglednu razliku u kvalitetu.

Boaći i Kanga su u prvom poluvremenu promašili posle lepo kreiranih akcija, Irtiš je svoje šanse tražio udarcima iz daljine i prekidima u čemu se isticao Živković koji je u dva navrata pretio direktno iz kornera. Međutim, to je i dalje bilo ono najbolje od domaćeg tima koji je teško kreirao na polovini Zvezde, a Beograđani sa protokom vremena sve bolje "izgledali".

Drugo poluvreme, sa dosta autoriteta i samopouzdanja krenuli su gosti i dobili ono što su tražili - šansu i gol.

Foto: FK Crvena zvezda

Bivši defanzivac Borca Mario Maslać oborio je Kangu koji je prvi pokupio loptu i rumunski arbitar Marijuš Avram nije imao dilemu - penal.

Savršeno miran i siguran, uz to i perfektno precizan sa "kreča", bio je Boaći.

>>> SKANDALOZAN POTEZ ANĐELKOVIĆA: Pogledajte zbog čega je Zvezda ostala bez pobede u Kazahstanu u sudijskoj nadoknadi (VIDEO)

U nastavku, Zvezda je vladala situacijom na terenu, ali ono što je nedostajalo, a što je moralo da bude bolje su efikasnije i delotvornije polukontre i kontraudari da se "dokusuri" protivnik. Podbacio je i ovoga puta Rikardinjo, nije bilo energije kod Srnića i Kange, a ni Milijaš nije previše žurio u tom smislu, pošto je kasnije zamenio Gabonca.

Foto: FK Crvena zvezda

Ipak, nije bilo drame u redovima crveno-belih jer je Irtiš svo to vreme delovao nedorečeno, bezopasno...

Ali...

Pravo nipotkuda krenulo je naopako po goste: akcija koja nije obećavala ništa po Kazahstance počela je kiksom Srnića koji je izgubio loptu, potom i kobnim igranjem rukom Anđelkovića pred Manojlovićem - potpuna zona sumraka i prilično šokantan završetak meča.

Irtiš - Crvena zvezda 1:1

(Živković 90+3. p - Boaći 51. p)

IRTIŠ: Lorija - Kislicin (od 84. Šabalin), Stamenković, Dautov, Maslać, Živković - Fonseka, Gerijev, Antonio, Kalinjin (od 77. Darabajev) - Bugajev (od 77. Fofana).

CRVENA ZVEZDA: Manojlović - Stojković, Savić, Le Talek, Anđelković - Donald, Jovičić - Srnić, Kanga (od 64. Milijaš), Rikardinjo (od 84. Ruiz) - Boaći (od 90. Račić).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA