Zvezdi zvanično otpisan deo duga, i još važnije - platila je porez!

Važna servisna informacija stiže iz Ljutice Bogdana

  • 14
Foto: Marko Todorović

Crvena zvezda je i zvanično smanjila svoj dug.

Prema rečima generalnog direktora kluba Zvezdana Terzića, ispunjeno je obećanje koje je dato na nedavno održanoj Skupštini kluba.

Tada je najavljeno da će klub do 15. jula platiti milion evra "Marfin" banci da bi 5,5 miliona evra fuga bilo otpisano.

- Danas smo kiparskoj "Marfin" banci platili milion evra i time ispunili uslov da nam banka otpiše preostali dug od 5.5 miliona evra, što su oni danas i uradili. Takođe, ove nedelje smo platili Poreskoj upravi republike Srbije više od milion evra u skladu sa propisima zaostalih obaveza i time pokazali da smo odgovoran klub koji u potpunosti funkcioniše u skladu sa zakonima Republike Srbije - rekao je Terzić, dodavši:

- Napominjem da smo pomenuti iznos od dva miliona evra prihodovali iz inostranstva kao tržišno orijentisana kompanija i tako odgovorno ćemo i nastaviti, putem potpune finansijske stabilizacije kluba - istakao je Terzić.

Zvezdin direktor je na Skupštini ponovio da je klub u protekle tri godine dug smanjen za 13 miliona, te da je pre ovih pregovora i potpisivanja sporazuma sa najvećim poveriocima iznosio 40 miliona evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA