Transferi za 23. jul: Nejmar je obeležio dan, ali je Siti u jednom danu doveo igrače Reala i Monaka i ukupno za pojačanja potrošio 240 miliona evra!

Uskoro bi zvanično trebalo da vidimo najveći transfer svih vremena, dok Građani nastavljaju da se rasipaju, a prelazni rok se još nije ni zahuktao

  • 2

Mnogo zanimljivih dešavanja bilo je na transfer pijaci u nedelju, a ono što je definitivno obeležilo dan jeste informacija da je Nejmar prihvatio ponudu PSŽ-a i da ćemo uskoro zvanično imati najveći transfer u istoriji fudbala.

Ipak, najveći transfer koji je zvanično viđen delo je Mančester Sitija, koji je za beka Reala - Danila, platio 30 miliona evra, dok je na putu i Benžamin Mendi, za koje su građani izdvojili 87 miliona evra u jednom danu, čime su ukupno na 6 pojačanja potrošili 240 miliona evra.

Pogledajte i šta se sve dešavalo tokom dana kada su transferi u pitanju:

- Crvena zvezda u ponedeljak od 14 časova promoviše novog golmana Milana Borjana.

Foto: Marko Todorović

- Leonardo je istakao da želi da igra za Partizan protiv Olimpijakosa, dok je generalni direktor crno-belih MIloš Vazura rekao da nema nikakve ponude za Brazilca, pa su se Grobari malo umirili, nakon informacija medija iz Saudijske Arabije da Al Ahli nudi 6 miliona evra za najboljeg igrača crno-belih.

- Nejmar je prema pisanju Marke prihvatio ponudu PSŽ-a i dogovorio je lične uslove sa Svecima, te se očekuje da u narednom periodu i zvanično na adresu Barse stigne ponuda od 222 miliona evra, posle koje moraju da puste Brazilca.

Foto: Tanjug/AP

Siti je promovisao novog desnog beka Danila, koji je stigao iz Real Madrida za 30 miliona evra. Ovo je Građanima peto zvanično pojačanje, a uskoro će dovesti i šesto - Benžamina Mendija iz Monaka.

Do sada je Siti na pet igrača - Danila, Kajla Vokera, Bernarda Silvu i Edersona i Daglasa Luiza potrošio neverovatnih 183 miliona evra. Dolaskom Mendija cifra će se popeti na 240 miliona!

Benžamin Mendi je doputovao u Los Anđeles na lekarske preglede i može da se očekuje uskoro i njegova promocija u Sitiju, čime će i zvanično postati najskuplji defanzivac Premijer lige svih vremena, jer će Monako dobiti obeštećenje od 57 miliona evra. Siti će njegovim dolaskom faktički samo na tri beka ovog leta izdvojiti čak 148,3 miliona evra!

Foto: AP/Tanjug

- Lajpcig odbacio prodaju Keite, tako da će Liverpul verovatno ostati i bez druge glavne transfer mete ovog leta, nakon što je Crvenima propao i transfer Van Dajka iz Sautemptona.

- Mančester junajted želi Veratija i nudi PSŽ-u 67 miliona evra. Za sada je odluka o tome na čekanju.

- Juventus je prema pisanju Gazete delo Sport odusao od Nemanje Matića.

Foto: Profimedia/Actionplus

- Havijer Ernandez će u utorak put Londona kako bi prošao lekarske preglede pre potpisivanja za Vest Hem, gde će postati fudbaler sa najvećom platom od 156.000 nedeljno.

- Trener Intera Lučano Spaleti istakao je da bi voleo da Ivan Perišić ostane u klubu, ali i da ga mogu prodati ukoliko dođe adekvatna ponuda. Za Hrvata se izuzetno interesuje Mančester junajted, a Inter zahteva 53.5 miliona evra obeštećenja.

- Loran Košćelni odbio interesovanje Marselja i istakao da je lojalan Arsenu Vengeru i Arsenalu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA