≫ 

Partizan želi osvetu za 5-0: Kakav je Videoton, od koga Nikolić želi da napravi moćan klub?

Mađari sa bivšim strategom crno-belih postali rival za izbegavanje

  • 13
154 derbi, FK Crvena zvezda - FK Partizan, Marko Nikolić Foto: Marko Todorović

Žreb je bio surov: Marko Nikolić ili Partizan?

Do juče su se zajedno radovali, kovali planove za napad na Ligu šampiona ili Ligu Evrope, ali onda, pravo niotkuda putevi su im se razišli - i neočekivano brzo ponovo će im se ukrstiti, ovoga puta igrači crno-belih na jednoj, a njihov skorašnji učitelj na drugoj strani.

Čudan će to biti prizor u Humskoj.

>>> Jel moglo komplikovanije? Zvezda na Krasnodar i Ristića, Partizan čeka Videoton i Nikolića, Lazovića, Šćepovića

Jedno je sigurno: Partizan čeka opasno komplikovan posao protiv kluba iz Sekešfehervara iliti male kolonije bivših crno-belih sa Nikolićem na čelu, te Dankom Lazovićem i Markom Šćepovićem kao opcijama u navali.

Videoton u šest utakmica od početka kvalifikacija za Ligu Evrope ima samo jedna poraz, i to onaj od Bordoa u Francuskoj, uz to i tri pobede i dva remija.

Mađari su u prvom kolu eliminisali malteški Balzan (2:0, 3:3), potom estonski Nome Kalju (0:3, 1:1), a onda, možda neočekivano za mnoge, i favorizovani Bordo (1:2, 1.0) pa je jasno da sa klubom iz Sehešfervara nema šale, kao uostalom ni sa jednim timom na čijem je čelu Nikolić.

Partizan i Videoton imaju istoriju, znaju to oni malo stariji navijači oba kluba, sećaju se dvomeča trećeg kola UEFA Kupa iz kojeg je tim naših severnih komšija izašao kao pobednik ukupnim rezultatom 5:2.

U sezoni 1984/1985, Partizan je u prvoj utakmici pobedio 2:0 i delovalo je da ima dobru zalihu pred revanš, ali je u Mađarskoj usledio debakl crno-belih, poraz od 5:0 - jedan od najtežih i najbolnijih za beogradski tim u evropskim takmičenjima.

Dakle, i osveta će ovde biti "u igri".

Đukićev tim je pokazao da ima kapaciteta za Ligu Evrope, "isprsio" se Olimpijakosu, protiv kog je nedostajalo malo više iskustva i sreće, ali nova šansa da se isprave greške i rezultatski materijalizuje dobra i napadačka igra je Videoton.

Najveća smetnja za Partizan ka Ligi Evrope biće čovek koji je krajem proleća bio projektovan da ih vodi ovog leta - Nikolić.

Ako neko "u dušu" poznaje ovaj tim koji sada vodi Đukić, to je odlični taktičar, sada na platnom spisku vrlo ambicioznog mađarskog kluba. Rezultati govore u prilog činjenici da bivši strateg Rada, Vojvodine i Partizana radi odličan posao u novoj sredini u kojoj ima sve što poželi: vrhunske uslove, igrački kadar sa kojim može da ispuni očekivanja navijača i uprave i poverenje da gradi i stvara.

Nije Nikolić jedina srpska pretnja po crno-bele.

Marko Šćepović se do sada pokazao kao udarna napadačka pesnica ekipe sa pet golova iz šest mečeva, od toga dva iz penala! U odličnoj formi je bivši ofanzivac Partizana kome su Grobari jedva čekali da vide leđa posle nekoliko neefikasnih partija u vreme dok je nosio dres kluba u kome je ponikao.

Šćepović je, izgleda, našao pravi klub, pravu sredinu i sa mnogo samopouzdnja igra u dresu Videotona. Prati ga vrlo dobro i vremešni, ali i dalje opasni finišer Lazović, strelac dva gola u dosadašnjem toku kvalifikacija. Uz srpski dvojac opasnost za Partizan leži i u momku rođenom pre 25 godinau Srebrenici, Asmiru Suljiću, standardnom u postavi Nikolića ove sezone.

Foto: Marko Todorović

Defanzivu čine gotovo sve mađarski igrači izuzev momka sa Zelenortskih Ostrva Janika dos Sanotsa Tavareša, 180 cm visokog levog beka čiji je gol u revanšu protiv Bordoa i odveo Videoton do žreba plej-ofa i na megdan sa Partizanom.

Sastav Videotona protiv Bordoa: Kovačik, Nego, Fiola, Juhaš (k), Stopira, Varga, Patkai, Solnok, Suljić (od 88. Tamaš), Šćepović (od 46. Lazović), Henti (od 90+5. Sabo).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA