≫ 

ČAROBNO PARTIZANOVO VEČE: Crno-beli ponizili Mađare i ušli u Ligu Evrope! (VIDEO)

Srpski šampion "oduvao" Videoton u prvih 45 minuta i plasirao se u Ligu Evrope

Kakvo veče Partizana, kakva utakmica i kakva pobeda crno-belih, za Ligu Evrope!

Srpski šampion je poput tajfuna protutnjio Mađarskom, napravio dar-mar na "Pančo areni" u Felčutu, pobedio 4:0 (3:0) Vidoeton i obezbedio sebi mesto u kuglicama na UEFA žrebanju grupa drugog po jačini evropskog takmičenja.

Savršeno - kao švajcarski sat!

Foto: partizan.rs

Baš takva je bila igra crno-belih u četvrtak uveče. Mudro su igrači Miroslava Đukića sačekali početno srljanje Mađara, pomalo bezglavo sa previše rizika - i udarili svom snagom: za 45 minuta (i manje) postigli sva tri gola i "ubili" utakmicu.

>>> Englez oprostio Ostojiću crveni karton: Mađari besni na sudiju posle žestokog starta (VIDEO)

Crveni karton Juhaša na početku drugog poluvremena označio je potpuni krah ekipe Marka Nikolića i početak slavlja crno-belih.

Strelci za crno-bele bili su Tavamba u 6, Suma u 24, i Đurđević u 34. i 88. minutu.

Dovoljno da na kraju bude ovakav pogled na semafor:

Foto: partizan.rs

Partizan je "sasekao" početni nalet Videotona kontrom "4 na 2" koju je povukao Everton tako što je pretrčao dobrih tridesetak metara, uposlio Tavambu, a ovaj uradio ono što mu je posao i radi ga sjajno: savladao golmana Mađara.

Foto: partizan.rs

Do drugog gola Partizan je morao da izdrži drugi i ispostavilo se poslednji žestok nalet Videotona (dve šanse Lazovića, dva šuta Hentija) i onda je još jednom akcijom iz udžbenika matirao protivnika. Đurđević je primio pravi pas, pobegao čuvaru, a onda nesebično "spojio" Sumu sa golom. Ovom je ostalo samo da plasira loptu u mrežu.

Ni to nije bilo sve od Partizana u prvom delu igre, osetili su gosti da je protivnik na konopcima i nokautirao li ga.

Đurđević je trećim golom udario Mađare posred lica, bacio ih na patos, njihove navijače ostavio u čudu. Janković je prethodno probio po desnoj strani i zatim servirao šansu kao na tacni Đurđeviću, a ovaj je bio nepogrešiv u šansi iz kategorije stopostotnih.

I to je bilo - to! Šah-mat!

Poluvreme iz snova, rapsodija Đukićevog tima koji je, za razliku od beogradskog duela, napadački delovao daleko bolje, gotovo savršeno. Mađari nisu znali šta ih je snašlo, pokušavali su da uzvrate, ali svaki njihov nalet bio je surovo kažnjavan i osušen na propast. Ovo nije bilo njihovo veče.

Drugo poluvreme bilo je stvar rutine za crno-bele, još im je posao bio dodatno olakšan kada je nervozni Juhaš zbog nesportskog starta (nad Đurđevićem) dobio drugi žuti karton. Doduše, ne sme se zanemariti ni situacija iz prvog poluvremena, na 0:2, kada je sudija Mariner bio blagonaklon prema Ostojiću, i uemsto crvenog (realno, bio je), pokazao štoperu Partizana, na svu sreću, samo žuti karton.

Kompletni, gosti su u nastavku uradili ono što se od njih očekivalo.

Junak meča Đurđević potrudio se da ga mađarski navijači dobro upamte: pobegao je čuvaru u finišu meča, postigao drugi gol na utakmici i stavio tačku na fantastično crno-belo veče u Felčutu - Partizanovo veče koje će se dugo pamtiti.

Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs

Bravo, crno-beli!

VIDEOTON - PARTIZAN 0:4

(Tavamba 6, Suma 24, Đurđević 35, 88)

VIDEOTON: Kovačik - Nego, Juhaš, Fiola, Stopira - Patkai, Hadžić - Šuljić (od 77. Sabo), Lazović, Henti (od 46. Gereši) - Šćepović (od 62. Marić). Rezerve: Horvat, Fejes, Marić, Sabo, Tamaš, Varga, Gereši. Trener: Marko Nikolić.

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić - Everton, Radin - Janković (od 78. Pantić), Tavamba (od 70. Đuričković), Suma (od 64. Ilić) - Đurđević. Rezerve: Jovičić, Ćirković, Đuričković, Marjanović, Ilić, Pantić, Jovanović. Trener: Miroslav Đukić.

Foto: partizan.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    24. avgust 2017 | 22:00

    Oooooooo idemo daljeeeeeee ajmo komsijeee ajmo cigani dva predstavnika u LE ajmooooooook

  • Goran

    24. avgust 2017 | 22:00

    Navijac sam zvezde ali jako mi je drago da je partizan pobedio

  • Бамбус

    24. avgust 2017 | 21:41

    Искрене честитке Партизану од Зведаша..Само напред црно бели!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA