Marakana dobija plato u stepeništu ispred Severa: Otkriven deo plana rekonstrukcije stadiona Zvezde! (VIDEO)

Prilaz Severu biće drugačiji, a sasvim sigurno i lepši mnogim navijačima Zvezde

  • 12

Navijači Crvene zvezde pokrenuli su ovog leta akciju u cilju obnavljanja stadiona, tokom koga su sredili tribine, počupali korov, prefarbali ogrede i očistili kanale i tunele oko samog stadiona. Nakon toga u akciju se uključio i klub, koji je počeo ozbiljnije renoviranje i samog pristupa stadiona.

>>> Koga su to protivnici Zvezde i Partizana u LE kupili i prodali u ovom prelaznom roku?

Uklonjena je ograda oko čitavog prilaza severnoj tribini, posečeno je rastinje i korov koji je godinama tu postojao, a sada će čak da se pravi i novi prilaz samoj severnoj tribini. To je otkrio reditelj Jug Radivojević u novoj emisiji ''Naša linija života'', koju je klub posvetio godišnjici Marakane.

Prvog septembra 1963. godine je na stadionu Crvene zvezde odigrana prva utakmica, a sada 54 godine kasnije doživljava prvu veću rekonstrukciju, i to u organizaciji navijača.

- Evo sada je 54 godine od kako je Markakana počela svoj život. Na nama je sada da se stadion na neki način stadion renovira. Ta ideja je počela spontano, tako što se počelo sređivanjem tribina, a sada se nalazimo na proširenom platou, gde je bila jedna velika džungla. Uz pomoć prijatelja, koji će pomoći rekonstrukciju, ovde će da se dogodi jedno fantastično proširenje. Prilaz koji će u stepeništu biti izgrađen. To su bile ideje koje su u startu naišle na sjajan odziv. Plan je da se napravi i nova fasada, poput nekadašnjih ''ciglica'', pa bi svaki navijač sebe ugradio u zidine stadiona - otkrio je Jug Radivojević.

Pogledajte novu epizodu Zvezdine emisije ''Naša linija života'', gde su i priče od izgranji stadiona, kao i intervju sa prvim strelcem na novoizgrađenom stadionu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoka bl

    1. septembar 2017 | 17:24

    Ruglo od stadiona i od kluba.

  • Kosava

    1. septembar 2017 | 17:39

    Dobro ste se setili.prilaz tesan.za neke druge "navijace"bilo bih ok

  • Zeljko PSG ex JSO

    1. septembar 2017 | 22:05

    Kupovao sam nekad kartu i ciglu a od 1993 nikad više nisam kročio.Dosli nabeđeni navijači huligani i nabeđeni fudbaleri.koju sam ja sreću imao da uživam u majstorijama pravih igrača na Marakani,Karaburmi i JNA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA