NAJLUĐI PRELAZNI ROK U VOJVODINI: 20 igrača otišlo, 20 došlo, stigli Korejac, Brazilac, Tunišanin, Hrvat...

Novosađni su bili vrlo aktivni na fudbalskoj pijaci ovog leta

  • 2

Fudbalskom klubu Vojvodini sigurno neće "manjkati" igrača ove sezone.

Novosađani su bili vredni u letnjem prelaznom roku i spremno dočekuju nastavak takmičenja u Superligi Srbije.

>>>Novi potresi u Vojvodini: Ostavka glavnog čoveka posle sukoba sa navijačima

Tokom prethodnih meseci, mnogi klubovi širom “Starog kontinenta” su promenili svoj igrački kadar, a među njima je i fudbalski klub Vojvodina, iz kojeg je otišlo čak 20 igrača, a isto toliko ih je i došlo među novosadske crveno-bele!

Tačnije, Vojvodinu su ovog leta napustili Marko Kordić, Emir Lotinac, Filip Knežević, Strahinja Krstevski i Saša Ćurko, koji su još uvek slobodni igrači i u potrazi za novim klubom. Na kraju prošle sezone, ugovori su istekli Darku Puškariću, Siniši Babiću i Aleksandru Paločeviću, a oni su karijere nastavili u novim sredinama, s obzirom na to da je Puškarić prešao u Čukarički, Babić u Larisu (Grčka), a Paločević u Aruku (Portugalija).

>>>Uličarsko vređanje, pretnje, psovke, udarci: Pojavio se novi snimak skandaloznog ponašanja uprave Vojvodine (VIDEO)

Pored njih, Vojvodinu su napustili još Bogdan Planić (Steaua), Mario Maslać (Irtiš), Nikola Kovačević (Radnički Niš), Marko Đurišić (Mačva), Filip Malbašić (Tenerife), Milan Spremo (OFK Bačka), Uroš Stamenić (Borac Čačak), Nikola Trujić (Levski Sofija), Dejan Meleg (Kajzerispor) i Stefan Đorđević (OFK Petrovac). Njima treba pridodati i Milana Bubala, koji je ovog leta najpre došao u Vojvodinu iz tajlandskog Pataja junajteda, ali je u međuvremenu napustio klub i u potrazi je za novom sredinom. Darko Jović je prosleđen na pozajmicu u ČSK Čelarevo do kraja sezone, a Marko Bačanin je podneo zahtev za raskid ugovora sa klubom i taj postupak je još uvek u toku.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

S druge strane, mnogo igrača je i došlo među crveno-bele.

Poslednjeg dana prelaznog roka, to su učinili čak šestorica novih fudbalera: Daniel Avramovski (pozajmica iz Olimpije do kraja sezone), Jevrem Kosnić (Ređina), Marko Bogojević (Dahau, Nemačka), Ada Đeziri (ASO Člef, Tunis), Damir Kojašević (Vardar) i Siniša Saničanin (Mladost Lučani), s tim da je Bogojević odmah prosleđen na pozajmicu u Radnički iz Šida.

Pored već spomenutih igrača, Vojvodinu su u ovom prelaznom roku još ranije pojačali Renan da Silva Alveš (Kapaz Ganja, Azerbejdžan), Luka Vujanović (Lovćen), Stefan Cebara (Utenis, Litvanija), Nemanja Subotić (Budućnost Dobanovci), Milan Mirosavljev (Proleter), Stefan Mihajlović (Borac Čačak), Ivica Jovanović (Vikingur, Island), Ognjen Đelmić (Debrecin), Hrvoje Rizvanović (Albon Bajern, Nemačka), Bojan Batar (Borac Banjaluka) i Vasko Kalezić (Zeta). Na pozajmicu iz Hofenhajma, stigao je Korejac In-Hjeok Park, dok se iz Čelika (Zenica) sa pozajmice vratio Dženan Bureković.

Takođe, među prvotimce Vojvodine ovog leta uvršteno je i nekoliko igrača iz omladinske škole “Ilija Pantelić”, a to su golman Vukašin Pilipović, štoperi Mladen Devetak i Ranko Veselinović i vezisti Petar Mićin, Kristijan Živković i Aleksandar Mesarović. U međuvremenu, Petar Mićin je podneo zahtev za raskid svog stipendijskog ugovora i prešao u redove Čukaričkog.

Podsetimo da je novosadski klub u povoju sezone već smenio trenera Bataka umesto koga je doveo Nenada Vanića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA