≫ 

Stojković upozorava pred Keln: Nemce kad gazite, tada su najjači

Desni bek crveno belih smatra da je gostovanje u Nemačkoj najvažnija utakmica

  • 1

Fudbalere Crvene zvezde u četvrtak očekuje utakmica drugog kola grupne faze Lige Evrope protiv nemačkog Kelna.

Crveno beli su u prvom meču na svom stadionu odigrali nerešeno protiv BATE Borisova (1:1), a gostovanje Kelnu moglo bi da bude od velike važnosti za dalji plasman Crvene zvezde.

Toga je svestan i Filip Stojković, igrač koji ove sezone oduševljava navijače borbenošću i pristupom. Važan šraf Zvezdine zadnje linije ističe timsku igru u dosadašnjem delu sezone, a recept za dobar rezultat je da se nastavi u istom maniru.

- Presrećan sam što igramo dominantno u domaćem prvenstvu. Svi smo jako zadovoljni što nam je odbrana gotovo neprobojna. Timski igramo odlično i treba tako i da nastavimo. Pripremamo se za meč sa Kelnom, neke taktičke detalje ostavićemo samo za našu svlačionicu, ali mogu da kažem da sigurno idemo na utakmicu da se borimo i nadigravamo. Svaki meč na strani je težak, ali mislim da je naše gostovanje u Kelnu možda i najvažnija utakmica. Ukoliko pobedimo verujem da ćemo proći grupnu fazu - izjavio je Stojković za klupski sajt.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

Nemački predstavnik se nalazi u velikoj rezultatskoj krizi. U prvom meču Lige Evrope poraženi su od Arsenala, dok su tek u šestom kolu Bundeslige upisali prvi bod.

Stojković koji je nastupao za Minhen 1860, upozorava da su Nemci u takvim situacijama najopasniji.

- Dobro poznajem nemački fudbal i zato znam da ne treba da se obaziremo mnogo na nešto lošije rezultate Kelna od starta sezone. Posebno kod Nemaca oni ne moraju da budu jasan pokazatelj prave snage. Njih kada gazite, tada su najjači.

- Očekuje nas sigurno teška utakmica, jer je Keln odlična ekipa. Biće sigurno jak ritam tokom celog meča, oni su fenomenalno pripremljena ekipa, bore se tokom čitavih 90 minuta i znamo već sada da je pred nama izuzetno zahtevna utakmica. Navijači će sigurno napraviti sjajnu atmosferu i verujem da će to biti fantastična fudbalska borba - rekao desni bek crveno belih.

Foto: crvenazvezdafk.com

Ekipa predvođena Vladanom Milojevićem, postavila je svojevrstan rekord ove sezone. Naime, Zvezda je primila samo jedan gol na 10 prvenstvenih utakmica, što ni jednoj generacije ranije nije pošlo za rukom.

- Pretpostavljao sam da smo jedna od retkih generacija koja je to uspela, ali nisam znao da smo jedini. Zvezda je tradicionalno umela malo lošije da odigra prve utakmice u sezoni, pa sam zato i znao da je naš uspeh samim tim još veći.

- Prvo smo ostvarili ogroman uspeh plasmanom u Ligu Evrope nakon deset godina, a sada me raduje i ovaj lep podatak. Nadam se da ćemo uspeti i da prezimimo u Evropi pa da ponovo svoja imena zapišemo u Zvezdinu istoriju - priželjkuje uspeh Filip Stojković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srdjan

    26. septembar 2017 | 13:02

    Žule vi ih gazite,pa ćemo da vidimo šta će biti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA