≫ 

DELIJE STIGLE DO STADIONA! Iz minuta u minut, kako je protekao dan u Kelnu pred Zvezdin meč (VIDEO)

Blaga panika vladala je na ulicama nemačkog grada, zabeleženo je i nekoliko incidenata

  • 78

Najezda navijača Zvezde u Keln dovela je do toga da u tom gradu u četvrtak na snazi bude "narandžasta uzbuna" od mogućih nereda i sukoba pristalica dva kluba i policije. 

PRATILI SMO SITUACIJU IZ MINUTA U MINUT, a tok meč pratite klikom >>> OVDE.

18.10 DELIJE STIGLE NA STADION! Bez ikakvih incidenata, ali policija je i dalje prisutna oko njih.

"Čekirala" se i Zvezda.

>>> Javio se Lukas Podloski porukom pred Zvezdu! (FOTO)

17.53 Pogledajte tuču Delija i navijača Kelna: Nemci napali Srbe, pa počeli da beže, jedan nije dobro prošao (VIDEO)

17.50 Zapadni deo grada u potpunosti je paralisan.

17.45 Poznati su i sastavi ekipa za meč, koji počinje u 19 časova. Možete ga pratiti uživo klikom >>> OVDE.

17.40 Pogledajte i korteo Delija kroz Keln: Grmi pesma, pale se baklje, lome se čaše piva! (VIDEO)

17.30 Fudbaleri Kelna stigli su na stadion "Rajnenergija".

- Policija u Kelnu izvestila je da je bilo sukoba između nemačkih i srpskih navijača, i to je na svojoj Fejsbuk stranici napisala na srpskom jeziku.

16.55 Navijači u korteu pale baklje i bacaju ih, policija apeluje da to ne rade.

16.16 Radnici u kafićima u Ahener ulici, kojom se sprovode Delije, posklanjali bašte, odnosno stolice i stolove...

16.10 Policija kreće sa sprovođenjem oko 1.000 navijača ka stadionu sa Rudolfplaca, na kom je i Bogdanov! "Pije pivo", piše "Express". Saobraćaj je blokiran, a policija preko megafona poručuje da niko bez ulaznice neće ući na stadion.

Foto: Telegraf

16.05 Sukob Delija i navijača Kelna, 30 uhapšenih: Nemci pišu da je Bogdanov smirivao situaciju!

15.52 Veliki broj navijača Crvene zvezde koji nemaju karte nalaze se u gradu. Pojedinci se nadaju da će ući kao u Pragu, pred meč kvalifikacija sa Spartom, kada je policija čitav korteo sprovela na tribinu bez pregledanja. U pitanju je su navijači iz Frankfurta i Banjaluke.

15.50 Naš izveštač u Kelnu imao je interesantan razgovor sa Hrvatom iz Bosanske Gradiške, koji je ispričao: Već 25 godina živim i radim ovde, i često odem na utakmice. Keln je prošle godine igrao kao Lester, puštao protivniku inicijativu i na kontre spremao Modestu šanse. Njegov odlazak je veliki gubitak za klub i mislim da Zvezda može da dobije.

Naglasio je i da prati utakmice košarkaškog kluba Crvena zvezda u poslednje tri godine.

15.35 - Srpski navijači su pozicionirani na Rudolfplacu, i situacija je mirna. Očekuje se da će navijači ka stadionu krenuti u pratnji policije oko 16 časova. Dosta pripadnika policije na konjima se poređalo duž ulice Ahener, i pretpostavlja se da će tim putem Zvezdini navijači biti sprovedeni do stadiona.

>>> Nemački "Ekspres" javlja da je pre 15 časova bilo nereda na Frizenvalu, a da je policija brzo pohapsila nekoliko ljudi. Nije još precizirano o kojim se navijačima radi.

U toku celog dana, policija neumorno obavlja kontrole po gradu.

15.15 Zanimljiva situacija na keju u Kelnu - navijači Crvene zvezde su puštali i slušali navijačke pesme.

Foto: Telegraf

15.00 Evo kako i izgleda centar Kelna - policijska vozila na sve strane.

14.20 Naš izveštač je u šetnji gradom bio svedok simpatične situacije u jednom kafiću gde je grupa navijača srela prosjakinju za koju se brzo ispostavilo da je iz "ovih" krajeva.

Pogledajte njihov razgovor OVDE.

12.30 Jedan od vođa navijača Zvezde Ivan Bogdanov je pušten iz pritvora kako prenose nemački mediji, a fotografiju pogledajte OVDE

Kako navode mediji u Kelnu, navijači koji su privedeni sa Bogdanovim će takođe biti pušteni i moći će na utakmciu.

Najblaže rečeno, policija Kelna je preduzela najopsežnije moguće preventivne mere ne bi li predupredila najgori scenario na dan utakmice Lige Evrope.

Čitav grad je pod opsadom o čemu svedoče i prve fotografije našeg izveštača sa lica mesta nešto pre 12 sati.

11.30 I najmanja grupa Delija ne sme biti bez nadzora, kao što se i vidi na fotografijama na kojima navijači srpskog kluba sede u kafiću pod budnim okom snaga reda koji motre na svaki njihov korak.

Kako takođe izveštava naš novinar sa lica mesta, čak sedam policijskih kombija raspoređeno je u samom centru ispred simbola grada, katedrale.

Foto: Telegraf
Foto: Telegraf

Pojačano prisustvo pripadnika organa reda je zabeleženo na najprometnijim ulicama i trgovima gde se očekuje prolazak mase navijača oba kluba koje će policija imati zadatak da razdvoji i ne dozvoli okršaj.

Nemački mediji su u sredu izvestili da je osam navijača beogradskog kluba, među kojima je i ozloglašeni Ivan Bogdanov, već privedeno iz predostrožnosti, jer je u pitanju grupa od ranije poznata po izgredima.

>>> Bakljada i pesma Delija odjekuje ulicama Kelna! (VIDEO)

Vredi reći i da će škole i fakulteti u ovom nemačkom gradu u četvrtak raditi skraćeno zbog vanrednog stanja, tako da će nemački učenici već do podne završiti sve obaveze koje imaju.

Policija i gradske vlasti su takođe apelovale na građane da u širokom luku zaobilaze strogi centar grada koji bi potencijalno mogao da bude ratna zona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PaokPartizan

    28. septembar 2017 | 15:07

    U prvom kolu oba remija nasih klubova,veceras ce biti dve pobede.Nek drhte svi protivnici od Zvezde i Partizana.Srecno crno-beloj i crveno-beloj braci,hrabro za Srbiju!!!

  • Marko

    28. septembar 2017 | 14:11

    Ja sam grobar,ali o cemu ti? Znas li zi ko su Nemci i kako su kulturni? Oratio si kakav su haos pravili u Engleskoj u proslom kolu kada su gostovali Arsenalu? Kako su hapseni?! Nisu grobari i delije cvecke,ali NISU NI NAJGORI!!!!

  • Ivan

    28. septembar 2017 | 12:49

    '45 Svaba pokorio celu evropu a plase se 5000 Delija. Koga oni zavaravaju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA