≫ 

Boaći i Gana teško oštećeni u Ugandi, traže ponavljanje utakmice, Partizanov Suma asistent za Gvineju (VIDEO)

Rafael Dvamena postigao regularan gol posle udarca Zvezdinog napadača, ali ga je južnoafrički sudija Daniel Benet poništio i izazvao momentalnu i oštru reakciju u taboru "crnih zvezda"

  • 12

Burno je bilo na utakmici Ugande i Gane na "Mendela" stadionu u Kampali, u okviru afričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Meč je završen bez golova, ali je jedan postignut, međutim on je ipak poništen zbog čega je Gana ostala bez pobede i prilike da ugrozi Egipat na prvom mestu grupe (da je pobedila izjednačila bi se uz meč više).

Igrala se nadoknada vremena, 93. minut, kada je napadač Zvezde Ričmond Boaći snažno šutirao sa dvadesetak metara po oranici od terena, golmana Ugande lopta je udarila u grudi, a ofanzivac Ciriha Rafael Dvamena pritrčao i poslao je u mrežu.

Međutim, na signalizaciju mahača, sudija iz Južne Afrike Rafael Benet je poništio gol, iako se na snimku jasno vidi da je strelac bio iza poslednjeg igrača u liniji odbrane Ugande, u trenutku kada je Boaći uputio udarac.

Iz tabora Gane s pravom se ljute i negoduju na ovakvu odluku sudije,  i ne samo to: Fudbalski savez ove zemlje odmah je napisao zvaničan protest i poslao ga na adresu FIFA, ukazao na još dva sporna detalja na njihovu štetu i apelovao da se meč ponovi kako bi pravda bila zadovoljena.

Teško da će FIFA reagovati na taj način, eventualno će sudija Benet trpeti određene sankcije, ali ono što je izvesnije od bilo čega: Gana neće igrati na završnom turniru u Rusiji posle četiri uzastopna učešća na Mondijalima.

Istovremeno, Tunis je deklasirao Gvineju kao gost rezultatom 4:1, uz asistenciju Partizanovog Sejdube Sume za vodeći gol domaćeg tima koji je postigao Keita.

Gvineja je odavno izgubila sve šanse za plasman u Rusiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zmaj

    8. oktobar 2017 | 17:08

    Majo nemas pojma, gol je cist ko suza ali i oni tamo ocigledno imaju sudije kao i mi ovde tj nikakve!

  • Maja

    8. oktobar 2017 | 15:18

    Sudijska odluka je bila na mestu. Igrac je bio ispred odbrambenog igraca u trenutku upucivanja lopte i bio je u ofsajd polozaju, sudija je primenio tehniku '' sacekaj i vidi'' i cekao da se igrac aktivira iz ofsajd polozaja i pravilno dosudio ofsajd. Ofsajd se gleda U TRENUTKU UPUCIVANJA LOPTE a ne kada je igrac dosao do lopte.

  • Srdjan

    9. oktobar 2017 | 14:17

    Treba da ponove utakmicu,gol čist kao suza

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA