Trampovi prijatelji uložili 400 miliona za mundijalska TV prava, sad ih boli glava posle ispadanja SAD (VIDEO)

Foksovci će se suočiti sa finansijskim šokom posle ispadanja

  • 2

Fudbaleri SAD nisu uspeli da se plasiraju na Mundijal, što će drastično uticati na profit Foks sporta.

Nije tajna da je Foks praktično jedini naklonjen Donaldu Trampu u SAD, a za televizijska prava prenošenja Mundijala 2018. i 2022. je platio više od 400 miliona dolara!

Naravno, to je učinjeno sa očekivanjima da tim SAD ode na turnire, što se nije dogodilo u slučaju predstojećeg Mundijala zbog poraza od Trinidada i Tobaga u poslednjem kolu sa 2:1.

- Svetsko prvenstvo je i dalje najveći sportski događaj na planeti, ali je jasno da će to biti drugačiji turnir ako nema nas - priznao je predsednik Foks Sportsa Erik Šenks.

Amerikanci će prvi put od 1986. u Meksiku propustiti Svetsko prvenstvo, a Foks je već pripremio 350 sati programa u Rusiji sledećeg leta. Barem je to bio plan iz 2014. godine kada se pravio proračun na osnovu Mundijala u Brazilu, gde su rejtinzi prevazišli očekivanja.

Ipak, postoji i "caka" da je vremenska zona Brazila bila pogodna za prenose na američkoj teritoriji, što baš i neće biti slučaj sa Rusijom. Pad rejtinga je neminovan kada se sve uzme u obzir, a valja podsetiti da je finale 2014. između Nemačke i Argentine bio treći najgledaniji fudbalski meč svih vremena u SAD, sa 17.324.000 gledalaca.

Posle ovoga, Foks će se usmeriti na meksičku ciljnu grupu, pošto se njihova selekcija plasirala na Svetsko prvenstvo. Takođe, veliki broj Meksikanaca živi u SAD, što će malo popraviti rezultate Foksa.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA