≫ 

Neka "gori" Marakana: Milojević najavio pakao Arsenalu u četvrtak!

Trener Crvene zvezde nadahnut pred najveću utakmicu crveno-belih u poslednjoj deceniji i duže verovatno, protiv slavnog Arsenala u Ligi Evrope

  • 24

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da se nada da će i sadašnju ekipu pamtiti po dobrom rezultatu protiv Arsenala, kao što se pamti ona iz 1978. godine koja je eliminisala londonski klub u Kupu UEFA.

Ujedno, on je istakao da će rasprodat stadion i podrška 52.000 navijača biti od velikog značaja ka tom podvigu.

- Konačno možemo da pričamo o ovom spektaklu, dolazi nam jedna od najvećih svetskih ekipa iz najjačeg takmičenja. Hteli smo baš Arsenal, potrebne su nam takve utakmice, a Zvezdina istorija sigurno ne zaostaje za Arsenalovom. Gledaćemo da im se suprostavimo na najbolji način, dodatni motiv nije potreban pred punim tribinama i verujem svojim igračima - rekao je Milojević na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

>>> ZVANIČNO: Marakana je rasprodata, 52.000 navijača će napraviti pakao Arsenalu!

On ne smatra da odsustvo pojedinih standardnih prvotimaca londonskog tima znači potcenjivanje Crvene zvezde.

- Arsenal i Venger nikoga ne potcenjuju, igraju dosta takmičenja, već se drže svoje filozofije. Ne mislim da imaju kombinovan sastav, koji god igrač da izađe na teren biće deo moćnog tima.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll



Zbog povreda sigurno neće igrati Nemanja Milić, Rikardinjo i Abraham Frimpong, dok se situacija oko oporavka Gelora Kange popravlja.

- Videćemo kakva je situacija sa njim, vuče povredu od Kelna. Znaćemo večeras više o tome.

Na pitanje novinara da li je Milojević uvežbavao čuvenu akciju iz Londona kada je legendarni Dušan Savić golom u finišu izbacio Arsenal iz UEFA kupa 1978. godine.

- Nismo uvežbavali tu akciju i ne bih da otkrivam šta smo spremili. Ako je tata dao, neka sada postigne gol sin - uz osmeh je odgovorio trener Zvezde i poželeo da se Vujadin Savić upiše u strelce.

>>> Mertezaker pred Zvezdu pričao o "odsutnosti" Ozila i Sančeza iz ekipe

Britanski novinari podsetili su Milojevića na činjenicu da Arsenal beleži slabije rezultate u gostima, ali je on odbacio poređenje engleskog šampionata i Lige Evrope.

- Iskusna su ekipa, kada pričamo o porazima Arsenala zabeleženi su u Premijer ligi, a ona nema dodirnih tačaka. Možda rasterećenije igraju u Ligi Evrope, prvi su na tabeli grupe i favoriti su. Atmosfera će biti vruća za goste, da li će to biti problem za Arsenal? Nadam se da hoće.

Foto: A. Nalbantjan



Milojevića je posebno obradovalo to što su igrači iz 1978. godine dali podršku njegovim izabranicima pre duela.

- Bilo mi je puno srce kad sam video tu ekipu, ono što sam slušao od oca kada sam bio dete. Juče sam imao sreću i privilegiju da ih vidim na bini. Ti trenuci ne mogu da se kupe i plate, nadam se da će i našu generaciju pamtiti po lepom.

Milojević se složio sa rečima kapitena Nenada Milijaša da remijem ne bi bio zadovoljan.

- Ne bih unapred prihvatio bod, iako bi nam značio. Ne igramo na remi, ne želimo da izgubimo nadu u pobedu, mislim da većina saigrača tako razmišlja. Imamo šansu da se suprostavimo velikom rivalu i budemo deo spektakla - rekao je Milijaš.

Prema njegovim rečima niko iz tabora crveno-belih se ne boji Arsenala.

- Arsenal je jedan od najjačih timova sveta, moji mladi drugari imaju priliku da igraju utakmicu za pamćenje. Nadam se da ćemo pružiti dobru partiju, onako kako znamo i to nam je donosilo rezultate, zašto ne bi i protiv Arsenala. Respektujemo ih, ali se ne plašimo - kazao je Milijaš.

Utakmica 3. kola H grupe Lige Evrope između Crvene zvezde i Arsenala igra se sutra od 19 sati.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • samo iskreno

    18. oktobar 2017 | 14:43

    Biće teško, bez laži Arsenal je bolji tim! Samo da ostavimo srce na teren pa šta nam Bog da!

  • Hambalaahambalaa

    18. oktobar 2017 | 14:09

    Mislim da Zvezda odavno nije imala trenera koji je veci gospodin od Milojevica trenutno, svakom postuje bilo da je Backa bilo Arsenal i uvek ide na pobedu. Zaista je usadio igracima tu neku glad za pobedom, svaka cast, samo hrabro pa sta nam Bog da!

  • Micky

    18. oktobar 2017 | 14:06

    Napred Zvezdo samo napred,gde god igras tu smo mi......!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA