Časna pogibija ili pravac završnica: Šta bi kombinovani tim Zvezde i Partizana uradio u Evropi i da li je ovo najboljih 11?

Da li bi večiti zajedničkim snagama mogli da stignu barem do 1/4 finala?

  • 64

Iako je Super liga tokom vikenda više ličila na neki cirkus nego na najkvalitetnije fudbalsko takmičenje, većini navijača u Srbiji je u mislima samo četvrtak i dan kada će Crvena zvezda i Partizan igrati Ligu Evrope.

Večiti rivali bi u četvrtak mogli da obezbede evropsko proleće, što bi biio veliki uspeh. Pogotovo zbog toga što srpski fudbal nikada nije imao dva predstavnika nokaut fazi.

Doduše, nije imao ni dva kluba u grupnoj fazi, ali zašto se već ne bi otišlo korak dalje ako mogućnost postoji.

Partizanu će trijumf protiv Jang Boojsa definitivno obezbediti plasman dalje, dok će Zvezdi biti potrebna pobeda protiv BATE-a i to da Arsenal ne izgubio od Kelna. Crveno-beli mogu dalje i ako izgube, s tim da će se onda u poslednjem kolu sve rešavati.

Među navijačima na društvenim mrežama se, u međuvremenu, povela diskusija šta bi kombinovani tim Zvezde i Partizana mogao da uradi u LE?

Foto: Marko Jovanović

Jako je teško napraviti idealnih 11 od ova dva tima, ali gledajući trenutnu formu i neko ranije iskustvo ta ekipa bi izgledala ovako: Stojković - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić - Everton, Krstičić, Kanga - Janković, Tošić - Boaći.

Između Stojkovića i Borjana je bila ''mrtva trka'', ali je reprezentativni golman dobio prednost zbog iskustva. A uvek je i najviše pružao na velikim mečevima.

Možda se navijači Partizana neće složiti sa izborom naše odbrane, ali vredi pomenuti da je odbrana Zvezde nezvanično proglašena za najbolju na svetu. Naravno, gledajući broj golova koji su primili od početka sezone. Samo dva u LE i četiri u domaćem šampionatu.

Everton na mestu zadnjeg veznog ni jednog trenutka nije bio dilema, pogotovo što Donald trenutno nije ni u najboljoj formi. Krstičić je pravi igrač za svaku ekipu, radilica, dok je Kanga ove sezone pokazao da je jedan od najboljih stranaca koji je igrao u Srbiji. Pravi plejmejker.

Foto: Tanjug/Ap

Zoran Tošić i Marko Janković su u sjajnoj formi, što su na poslednjih nekoliko mečeva potvrdili i golovima. A o izboru Boaćija izlišno je bilo šta govoriti...

Da li bi već sada obezbedili plasman u nokaut fazu da su igrali sa protivnicima iz svojih grupa, samo je jedno od pitanja vezano za ovak kombinovani sastav.

Tu je i ono dokle bi večiti zajedno dogurali u LE? Da li bi se Srbija mogla onda nadati da će imati nekog četvrtfinalistu?

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Da im zamenimo mesta sa Vardarom i Rijekom, da li bi prošli grupu u kojoj se nalaze Milan, AEK i Austrija, odnosno Zenit, Sosijedad i Rozenborg?

Zatim, šta bi večiti zajedno uradili u Ligi šampiona, odnosno da li bi uspeli da se plasiraju u istu?

Pitanja je mnogo, odgovora još više. Mi čekamo vaše mišljenje o tome šta bi kombinovani sastav Zvezde i Partizana mogao da uradi u Evropi?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Leoben

    21. novembar 2017 | 00:15

    Dobro i zlo ne idu zajedno. Ili Partizan, ili zlo.

  • ZVEZDA = IDEA

    20. novembar 2017 | 23:47

    Ma kakvo mesanje sa IDEA gurbetima, crvenim projektom sa prodatim grbom.

  • Ne zaboravi junake sa Kosara

    21. novembar 2017 | 00:11

    Bolji smo bez zvezdasa..samo bi nas usporili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA