Zlatanova dominacija je završena: Ibra posle 10 godina više nije najbolji fudbaler Švedske! (FOTO)

Andreas Grankvist zaradio laskavo priznanje za najboljeg fudbalera ove skandinavske zemlje

  • 2
Foto: Tanug/AP

Godinama unazad Zlatan Ibrahimović je praktično sinonim za švedski fudbal. Svojevrsna ikona ove zemlje je poslednjih 10 godina proglašavan za najboljeg fudbalera u države, ali je ovoga puta ta titula promenila vlasnika.

Svakom nizu dođe kraj pa tako i ovom Zlatanovom zlatnom nizu koji je trajao čitavu deceniju. Jedan od razloga je i povreda koju je doživeo u aprilu, pa je veći deo godine bio van terena i tek se prethodnog vikenda konačno vratio na teren posle višemesečne pauze.

Ovoga puta tutulu najboljeg igrača Švedske zaradio je Andreas Grankvist, koji je sada kapiten Švedske. Štoper Krasnodara, bio je jedan od najzaslužnijih za odlazak reprezentacije na Svetsko prvenstvo, posle dobrih rezultata u završnici grupe u kvalifikacijama, a zatim i prolaska baraža protiv Italije.

Upravo je na tom meču, na revanšu u Italiji, bio igrač utakmice i najviše zahvaljujući njemu Švedska je obezbedila kartu za Mundijal u Rusiji.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA