Meč crveno-belih kreirao transfer godine u Italiji: Kako je Ibra tokom meča Milan - Zvezda predriblao Berluskonija i otišao u Inter! (VIDEO)

Dok je Milan veću pažnju posvetio meču sa Zvezdom, Inter je vrebao priliku, a Ibra i Rajola trljali ruke

  • 0

Karijera Zlatana Ibrahimovića bila je na prekretnici na kraju sezone 2005/2006. Bilo je jasno da odlazi iz Juventusa, ali se postavljala samo jedna dilema, Inter ili Milan?

Sve je zavisilo od Ibrine želje i perspektive, u kombinaciji sa aktivnostima ekscentričnog menadžera Mina Rajole.

Inter je tog leta bio klub koji nije osvojio titulu u poslednjih 17 godina, Milan je bio među najjačim timovima Evrope, pa je Mino vukao u Milan.

Ipak, zna se da je legendarni Brazilac Ronaldo bio uzor Ibri (dovoljno je pogledati snimak ispod), pa ga je instinkt vukao u nero-azure, i ne samo to. Privlačilo ga je da se priključi momcima sa luzerskim mentalitetom kako bi ispisao istoriju.

Ego, tvrdoglavost i upornost su bili dovoljni da vaga pretegne na stranu Intera, ali se ipak čekao i Milan. Ipak, roso-neri su na kraju izvisili, i to zbog odugovlačenja. Razlog je bila posvećenost utakmici sa Crvenom zvezdom u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

- Pošto je klub bio kažnjen oduzimanjem bodova, bio je prinuđen da u kvalifikacijama igra protiv Crvene zvezde. Prvi meč se igrao na San Siru u Milanu. Bila je to važna utakmica i za mene. Ako Milan prođe dalje, biće više novca za kupovinu igrača, pa mi je potpredsednik Milana Adrijano Galijani rekao: Pričekajmo da vidimo rezultat i epilog. Kontaktiraćemo vas opet - opisao je Ibra detalje u svojoj autobiografiji.

Čekao je dugo Ibrahimović, ali je Inter sa Masimom Moratijem na čelu bio više zainteresovan.

- Utakmica Milan - Crvena zvezda počela je u 20.45. Nisam je gledao, imao sam drugih važnijih stvari. No, očito je Kaka dodao prerano Filipu Inzagiju za 1:0, a deo napetosti je nestao, došlo je do opuštanja. Ubrzo nakon toga, zazvonio je moj telefon. Zvonio je po ceo dan i to je obično bio Mino. Izveštavao me je o svakom koraku u procesu, a sada je najavio da Silvio Berluskoni želi da me vidi. Ja sam, naravno, skočio od radosti Ne samo zato što je bio on, već zato što je stvarno pokazao da je klub zainteresovan. A opet, nisam bio sasvim siguran. Inter je i dalje bio moja prva opcija. Međutim, shvatio sam da ovaj poziv ne može da nam naškodi.

Printskrin: Youtube/LFC Ali.A

Tada je počela igrarija kakvu samo Mino Rajola ume da režira, potpuno odrešenih ruku, što mu je omogućio Zlatan Ibrahimović.

Rezultat Milanovog meča sa Zvezdom je animirao Berluskonija, pa je Rajola rešio da zapravo ubrza transfer sa Interom. Nazvao je Moratija i obavestio ga da će Ibrahimović večerati sa Berluskonijem u Milanu.

- J... ga, poslaću mog čoveka odmah - poručio je Morati i smesta pozvao sportskog direktora Marka Branku.

Branka se sreo sa Ibrom nervozniji nego ikad, bio je prisiljen da završi sve pre nego što Berluskoni stigne u restoran i pušio je cigaretu za cigaretom, a telefoni su se usijali od poziva i gađanja ciframa.

- Slažete li se?

Foto: Guliver/New Press/ Getty Images

- Vozi - rekao je Mino, Branka je posle još nekoliko cigareta pozvao Moratija i poručio da je Zlatan prihvatio ponudu.

 - Sva neizvesnost prolećne i letnje nesigurnosti je iščeznula u jednoj jedinoj sekundi, sada je ostalo samo da Mino nazove upravni odbor Milana. Teško da će Berluskoni  sada večerati sa mnom, mislio sam. Naš razgovor nije trebalo da bude o vremenu i ako sam shvatio dobro, njihovo rukovodstvo je bilo zatečeno u potpunosti. Šta se, dođavola, dogodilo? Zar će Ibra u Inter - naveo je Zlatan u svojoj knjizi, a Rajolin mangupski odgovor Milanu bio je da "ponekad sve može da ide brzo".

Inter je izdvojio skoro 25 miliona evra za transfer iz Juventusa, potpisan je četvorogodišnji ugovor.

Foto: youtube.com

To je bila kazna Milanu za čekanje i tapkanje u mestu zbog duela sa Zvezdom, koja je pokazala zube, ali nije mogla da se nosi sa vedetama kao što su Kafu, Kostakurta, Gatuzo, Pirlo, Sedorf, Kaka i Inzagi.

Bilo je 1:0 za domaći tim, na Marakani je Milan bio bolji sa 2:1, ali ne može se reći da je previše nedostajao Ibra u narednoj sezoni, Berluskonijev tim je pokorio Evropu i osvojio Ligu šampiona u predstojećoj sezoni, ali je Silvio naučio dobru lekciju od Ibre, kog je 2010. ipak doveo u klub.

Zapravo, svi su bili srećni na kraju, pošto je Inter konačno osvojio Skudeto nakon dugog posta, Ibra je bio prvi strelac ekipe sa 15 pogodaka, tim je došao do titule sa rekordnih 97 bodova.

Ipak, treba imati u vidu i da je prethodna titula dodeljena Interu zbog kalčopolija. Juventus i Milan su u sezoni 2005-2006 bili ispred Intera, ali su se nakon procesa nero-azuri popeli na vrh. Naravno, taj trofej nije mogao da se slavi kao naredna titula koja je osvojena bez ikakvih kontroverzi i zelenog stola.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA