≫ 

Gubili su sa 3:0 na poluvremenu, on je ušao u svlačionicu i rekao: Momci, ja imam rak! Kad su se vratili na teren, videli smo čudo! (VIDEO)

Trener Andalužana Eduardo Berizo započeo je svoju najveću utakmicu u karijeri

  • 4

Neverovatan meč odigran je u Sevilji u 5. kolu grupe E Lige šampiona, gde su Andalužani došli do jednog od najvećih preokreta u istoriji ovog takmičenja. Gubili su protiv Liverpula sa 3:0 na poluvremenu, a na kraju došli do 3:3.

>>> Prevara veka u Milanu: Rosonere kupio kineski prevarant koji je lagao da je milijarder, preti im izbacivanje iz Evrope!

U prvom poluvremenu su delovali kao razbijena banda na terenu, i mogli su da prime još bar tri gola, onda se na poluvremenu viđen neverovatan preokret. Trener Eduardo Berizo je na teren uveo Vaskeza umesto N'Zonzija i počeo je ples igrača Sevilje na terenu.

Dva brza gola Ben Jedera i totalna panika u redovima Liverpula izazvala je ludilo na Sančez Pishuanu pred 40.000 navijača.

Čekao se još jedan gol za potpuno slavlje kako Sevilja ne bi izbegla poraz i kako bi se približila plasmanu u nokaut fazu. Na kraju je i dočekano golom Pizara u 93. minutu.

Svi igrači tada su krenuli u zagrljaj treneru Eduardu Berizu. Upravo on bio je čovek koji je pokrenuo neverovatan preokrat na poluvremenu.

Foto: AP/Tanjug

Ne samo da je pravom izmenom korigovao igru svog tima, već je i motivisao igrače do maksimuma govorom u svlačionici.

Španski novinari su otkrili da im je na poluvremenu rekao da boluje od raka i da mu je otkrivena ta bolest. Nakon toga, svi su zaigrali za njega, a preokret su posvetili upravo njemu, a novinar Giljem Balage je istakao da sada počinje Beruzova najveća utakmica.

- Eduardo Beriso, trener Sevilje, boluje od raka prostate. Njegova najveća utakmica počinje sada - napisao je Giljem na Tviteru.

Na svu sreću, opaka bolest otkrivena je u ranoj fazi i, prema prvim prognozama, očekuje se da će se Eduardo u potpunosti oporaviti.

- On je najvažniji, važniji od svih nas. Na pravom je putu i mi smo s njim do apsolutnog kraja - rekao je kapiten domaćih Ever Banega posle meča o svom treneru.

Očekuje se da Sevilja u toku dana izađe i sa zvaničnim informacijama o Berizu.

Pogledajte i detalje meča iz Sevilje:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA