Prijović otkrio koju reprezentaciju želi u grupi za Mundijal na žrebu i koliko su Zvezda i Partizan doprineli uspehu Srbije!

Napadač Orlova ističe da je bi u Rusiji voleo da igra protiv zemlje u kojoj je proveo veći deo karijere

  • 12

Srpski fudbaler Aleksandar Prijović, strelac gola koji je odveo reprezentaciju na Mundijal, istakao je da osmogodišnji izostanak sa velikih takmičenja može da bude prednost i da očekuje uspeh na šampionatu u Rusiji.

- Imamo igrače Napolija, Rome, Mančester Junajteda, Liverpula, definitivno smo jači nego što pokazuje FIFA lista. Može da se vidi lista klubova u kojima nastupaju reprezentativci. Imamo i nešto što ranije nismo imali, atmosferu, svi dišu jedan za drugog i to je veliko zadovoljstvo. Pruža nam se šansa za uspeh. To što nismo igrali osam godina na velikim takmičenjima može da bude prednost - rekao je Prijović za poljski "Sport".

>>> Pojavile se kvote za osvajanje Mundijala: Nemci najveći favoriti, Hrvati u top 10, Srbija na granici prolaska grupe! (FOTO)

Izrazio je i želju da Srbija iz prvog šešira na žrebu u Moskvi izvuče Poljsku, zemlju gde je sa velikim uspehom nosio dres Legije iz Varšave.

- Voleo bih Poljsku iz prvog šešira jer su među slabijima tu, ali samo na papiru. Poljska ima jak tim, igra slično Srbiji i na Evropskom prvenstvu u Francuskoj pokazala je kvalitet. Rezultate za poštovanje ima, ali ih se ne bojim. Bilo bi lepo da se sretnem sa bivšim saigračima iz Legije.

Foto: Guliver/Lars Baron/Getty Images

Poljske medije zanimalo je kako se Prijović oseća zbog gola Gruziji (1:0) kojim je odveo "orlove" na Svetsko prvenstvo.

- Teško je opisati rečima osećaj, naravno da je uzbudljiv. Svi su sanjali da odemo na Svetsko prvenstvo, cela zemlja je gladala u nas i uspeo sam da postignemo gol, o tome sam maštao i sada je stvarnost. Nikada neću zaboraviti taj trenutak.

On je dodao da je primio mnogo čestitki širom Evrope, od Poljske, Turske, Švajcarske čak do Engleske i to od bivšeg saigrača koga nije čuo devet godina.

- Ljudi su ponosni na nas. Uspehu su dodatno doprineli Partizan i Crvena zvezda sa odličnim igrama u Ligi Evrope. Možemo da kažem da se u Srbiji lopta ponovo rodila, svi su uzbuđeni i veruju u naš fudbal. Očekivanja pred žreb u Moskvi su velika.

Nije želeo previše da komentariše oko odlaska selektora Slavoljuba Muslina.

Foto: Vladimir Milovanović

- To je problem Saveza. Sve što mogu da kažem je da je Muslin uradio vrlo dobar posao, dao mi je priliku da debitujem i opravdao sam poverenje.

Prema njegovim rečima ne žuri mu se da ide iz PAOK-a, uprkos interesovanju klubova iz engleske Premijer lige Hadersfilda i Brajtona.

- U PAOK-u mi ide dobro, totalno sam posvećen obavezama. Odlazak u Englesku je uvek rizik, posebno u januaru i to je rulet. Brzo sam se adaptirao u Grčkoj, PAOK je zadovoljan sa mnom i ja sam njim. Biće vremena da se priča o transferu - rekao je Prijović, koji je pre sadam godina nosio dres engelskog Derbi Kauntija.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    27. novembar 2017 | 11:43

    Пртзн допринео ремијем у неком албанском селу, а Звезда ремијем у Лондону.

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    27. novembar 2017 | 11:40

    Добро по нас је што си у тој ситуацији био ти, а не Митровић. Он би поклонио такву лопту публици. Или би се спетљао све једно.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA