≫ 

Nestala je Murinjova magija: Srbi podelili bodove na Old Trafordu! Salah spasio Liverpul, Čelsi razvalio Stouk (VIDEO)

Liverpul je teškom mukom slavio protiv Lestera, koji je vodio na Enfildu posle poluvremena, a onda je na scenu stupio egipatski majstor fudbala

  • 6

Čelsiju i Liverpulu prijaju praznici, pošto su vezali pobede u utakmicama posle Božića u Engleskoj i učsvrstili svoje pozicije na tabeli koje vode u Ligu šampiona naredne sezone. Isto ne može da se kaže i za Mančester junajted, koji je ponovo kiksnuo, ovoga puta na svom terenu protiv Sautemptona, gde nije bilo golova.

Plavci su bili ubedljivi protiv Stouka na svom terenu sa 5:0, dok se Liverpul više mučio protiv Lestera na Enfildu, ali je na kraju slavio posle preokreta u drugom poluvremenu.

Mohamed Salah je bio spasilac Liverpula! Egipćanin igra neverovatno od dolaska na Enfild i ubedljivo je najbolji igrač Crvenih ove sezone, a sada je bukvalno sam pobedio Lester i doneo svojoj ekipi pobedu od 2:1 nad ''Lisicama'', iako su gubili na poluvremenu sa 1:0.

Foto: AP/Tanjug

Sa nova dva gola Salah je došao na samo gol zaostatka za najboljim strelcem Premijer lige Harijem Kejnom, koji je 18 puta tresao mrežu ove sezone.

Lester je već u 3. minutu utišao ''Kop'' koji se tek zagrevao za navijanje posle tradicionalnog ''You ''ll never walk alone''. Ponovo je odbrana Liverpula zakazala i napravila glupost pred svojim golom, što su oberučke prihvatili gosti i preko Vardija došli do vođstva.

Čuvali su ga do 52. minuta, kada je viđena prava majstorija igrača Liverpula.

Foto: AP/Tanjug

Kutinjo je dodao do Manea na ivicu kaznenog prostora, koji je petom proigrao Salaha u kazenenom prostoru, da bi se ovaj oslobodio driblinzima dvojice čuvara i postigao lep gol za izjednačenje.

U 76. ponovo je iz slične pozicije izigrao odbranu Lestera, izašao sam pred Šmajhela i doneo veliko slavlje svojim navijačima.

Meč je sa tribina pratio i novi igrač Liverpula Viržil Van Dajk, najskuplji defanzivac u istoriji fudbala, koga su Crveni doveli pre nekoliko dana za 84 miliona evra.

U protokolu zbog povrede nije bilo Marka Grujića.

Posle ove pobede Liverpul je na 4. mestu sa 41 bodom, dva manje od Mančester junajteda, koji ima i meč manje.

Čelsi je već posle 23 minuta imao pobedu u džepu protiv Stouka, jer su do tada vodili sa 3:0 golovima Rudigera, Drinkvotera i Pedra, dok su u drugom Vilijan sa penala i Zapakosta doneli ubedljiv trijumf i skok na drugo mesto na tabeli.

Svonsi je u poslednjih pet minuta došao do pobede nad Votfordom od 2:1, iako su gubili od 11. minuta posle gola Karilja. Ipak, Aju je u 86. minutu pogodio iz pomalo diskutabilne pozicije jer je bio na granici ofsajda, da bi Narsing u 90. minutu doneo pobedu ekipi iz Velsa.

Bornmut je na svom terenu savladao Everton sa 2:1 Hadersfild i Barnli, kao i Njukasl i Brajton odigrali su mečeve bez golova.

U poslednjoj utakmici Junajted i Sautemton su remizirali bez golova, pa je to bio treći vezani remi za Crvene đavole, kojima očigledno ne prija praznična atmosfera.

Takođe, problem za Murinja predstavlja i povreda Lukakua, koji je morao da napusti teren u ranoj fazi meča zbog povrede glave, kada je viđena i dramatična situacija dok su ga lekari vraćali iz nesvesti posle jakog udarca koji je dobio u glavu.

Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug

Premijer liga, 21. kolo:

Bornmut - Everton 2:1

Čelsi - Stouk 5:0

Hadersfild - Barnli 0:0

Liverpul - Lester 2:1

Njukasl - Brajton 0:0

Votford - Svonsi 1:2

Mančester junajted - Sautempton 0:0

Nedelja:

Kristal Palas - Mančester Siti 13.00

Vest Bromvič - Arsenal 17.30

Tabela:

Mančester Siti 58, Čelsi 45, Junajted 44, Liverpul 41, Totenhem 37, Arsenal 37, Barnli 34... Njukasl 19, Kristal Palas 18, Vest hem 18, Svonsi 16, Vest Bromvič 15.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    30. decembar 2017 | 20:45

    Od Deda Mraza zelim da mi ostvari Murinjov otkaz, ovo je uzas

  • El Paso

    30. decembar 2017 | 18:39

    To sam i ja pomislio. Zaista se krece kao Mesi.

  • Maki

    30. decembar 2017 | 22:03

    Do pre godinu ipo dana mancester bio u zoni za opstanak,ligu sampiona gledali na tv a sad pod murinjom su u vrhu igraju ligu sampiona i osvojili ligu evrope..toliko o murinju doktor..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA